Σάββατο 13 Αυγούστου 2022

Η SABIC καταγράφει αύξηση σχεδόν 4% στα καθαρά κέρδη του 2ου τριμήνου




Η Saudi Basic Industries Corp (SABIC) δήλωσε την Τρίτη ότι αναμένει ότι τα περιθώρια θα είναι υπό πίεση το δεύτερο εξάμηνο του 2022, λόγω της επιβράδυνσης της παγκόσμιας ανάπτυξης, των lockdown στην Κίνα, των συγκρούσεων στην Ευρώπη και των συνεχιζόμενων προκλήσεων της..

εφοδιαστικής αλυσίδας.

Η καθοδήγηση από την τέταρτη μεγαλύτερη εταιρεία  πετροχημικών  στον κόσμο βάσει πωλήσεων και αξίας ενεργητικού ήρθε καθώς ανέφερε αύξηση σχεδόν 4% στα καθαρά κέρδη του δεύτερου τριμήνου.

Η SABIC πέτυχε καθαρά κέρδη 7,93 δισεκατομμυρίων ριάλ (2,11 δισεκατομμύρια δολάρια) για τους τρεις μήνες έως τις 30 Ιουνίου, από 7,64 δισεκατομμύρια ένα χρόνο νωρίτερα, ανέφερε η εταιρεία σε δήλωση του χρηματιστηρίου.

Αυτό ξεπέρασε τη μέση πρόβλεψη των 6,16 δισεκατομμυρίων ριάλ επτά αναλυτών, σύμφωνα με στοιχεία της Refinitv.

Απέδωσε την αύξηση του κέρδους στις υψηλότερες μέσες τιμές πώλησης παρά την αύξηση του κόστους πρώτης ύλης και τα υψηλότερα έξοδα πώλησης και διανομής.

Οι πωλήσεις αυξήθηκαν 32% στα 55,98 δισ. ριάλ, ξεπερνώντας την πρόβλεψη των αναλυτών για 53,78 δισ. ριάλ.

Οι μέσες τιμές πώλησης αυξήθηκαν 22% και αυξήθηκαν κατά 3% από το πρώτο τρίμηνο, ανέφερε η SABIC στην παρουσίαση των κερδών της. Οι όγκοι πωλήσεων αυξήθηκαν κατά 10% σε ετήσια βάση και 3% σε τρίμηνο.

Η εταιρεία είπε ότι τα κέρδη ενισχύθηκαν επίσης από την αύξηση του μεριδίου της στα αποτελέσματα των συγγενών και κοινοπραξιών.

Η SABIC δήλωσε ότι αναμένει ότι τα κέρδη προ τόκων, φόρων και αποσβέσεων (EBITDA) θα παραμείνουν σταθερά φέτος με υψηλότερους όγκους πωλήσεων που αντισταθμίζουν τις υψηλές τιμές πρώτης ύλης.

Ο πετρελαϊκός κολοσσός Saudi Aramco κατέχει το 70% της SABIC.


Από το hydrocarbonprocessing.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου