Τρίτη 30 Αυγούστου 2022

Το Υπουργείο Ενέργειας των ΗΠΑ επενδύει 31 εκατ. δολάρια για την προώθηση της δέσμευσης και αποθήκευσης άνθρακα για την ενέργεια φυσικού αερίου και τους βιομηχανικούς τομείς

 




Το Γραφείο Ορυκτών Ενέργειας και Διαχείρισης Άνθρακα του Υπουργείου Ενέργειας των ΗΠΑ ανακοίνωσε περισσότερα από 31 εκατ. δολάρια σε χρηματοδότηση για 10 έργα για την ανάπτυξη τεχνολογιών δέσμευσης άνθρακα ικανών να δεσμεύουν τουλάχιστον το 95 τοις εκατό των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα (CO 2 ) που παράγονται από σταθμούς ηλεκτροπαραγωγής..

φυσικού αερίου και απόβλητα - εργοστάσια παραγωγής ενέργειας και βιομηχανικές εφαρμογές, συμπεριλαμβανομένου του τσιμέντου και του χάλυβα. Η ανάπτυξη αυτών των τεχνολογιών στους τομείς της ηλεκτρικής ενέργειας και της βιομηχανίας σε εμπορική κλίμακα είναι απαραίτητη για να προωθηθεί ο στόχος της κυβέρνησης Μπάιντεν-Χάρις για έναν τομέα ηλεκτρικής ενέργειας χωρίς ρύπανση από άνθρακα έως το 2035 και μια οικονομία μηδενικών αερίων θερμοκηπίου έως το 2050.

«Η τεχνολογία δέσμευσης άνθρακα διαδραματίζει εξαιρετικά σημαντικό ρόλο στην επίτευξη των βαθιών μειώσεων άνθρακα που χρειαζόμαστε καθώς οι ενεργειακοί και βιομηχανικοί τομείς μας μεταβαίνουν σε καθαρές μηδενικές εκπομπές», δήλωσε ο Brad Crabtree, Βοηθός Γραμματέας για την Ορυκτής Ενέργειας και τη Διαχείριση άνθρακα. «Η σημερινή επένδυση θα υποστηρίξει την τεχνολογική πρόοδο και τις μειώσεις του κόστους που απαιτούνται για την ανάπτυξη ευρείας κλίμακας».

Το Εθνικό Εργαστήριο Τεχνολογίας Ενέργειας (NETL) της DOE θα διαχειρίζεται τα 10 επιλεγμένα έργα. Τα έργα θα υποστηρίξουν την ανάπτυξη και τη δοκιμή μετασχηματιστικών υλικών δέσμευσης άνθρακα, εξοπλισμού και διεργασιών για εφαρμογές στον συνδυασμένο κύκλο φυσικού αερίου (NGCC), στην παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας από απόβλητα σε ενέργεια και στον βιομηχανικό τομέα. Άλλα έργα θα εκτελούν μελέτες μηχανικού σχεδιασμού front-end για βιομηχανικές εγκαταστάσεις και σταθμούς ηλεκτροπαραγωγής NGCC ενσωματωμένους με συστήματα δέσμευσης άνθρακα.

Μαζί με τις επιλογές που ανακοινώθηκαν τον Οκτώβριο του 2021, η FECM επένδυσε συνολικά 76 εκατ. δολάρια σε 22 έργα έρευνας και ανάπτυξης, μηχανολογικού σχεδιασμού και μηχανικής κλίμακας σε έργα φυσικού αερίου, απόβλητα σε ενέργεια και βιομηχανικές εγκαταστάσεις ως μέρος του Οι συνολικές προσπάθειες της DOE να απελευθερώσει τις υφιστάμενες υποδομές μας για να βοηθήσει στην επίτευξη των κλιματικών στόχων της κυβέρνησης Μπάιντεν.

Η FECM χρηματοδοτεί έργα έρευνας, ανάπτυξης, επίδειξης και εγκατάστασης για την απανθρακοποίηση της παραγωγής ενέργειας και της βιομηχανικής παραγωγής, την αφαίρεση του διοξειδίου του άνθρακα από την ατμόσφαιρα και τον μετριασμό των περιβαλλοντικών επιπτώσεων της παραγωγής και χρήσης ορυκτών καυσίμων. Οι τομείς προτεραιότητας της τεχνολογικής εργασίας περιλαμβάνουν τη δέσμευση άνθρακα, τη μετατροπή του άνθρακα, την αφαίρεση διοξειδίου του άνθρακα, τη μεταφορά και αποθήκευση διοξειδίου του άνθρακα, την παραγωγή υδρογόνου με διαχείριση άνθρακα, τη μείωση των εκπομπών μεθανίου και την παραγωγή κρίσιμων ορυκτών. Για να μάθετε περισσότερα, επισκεφτείτε τον  ιστότοπο της FECM ,  εγγραφείτε στις  ανακοινώσεις ειδήσεων της FECM και επισκεφτείτε τον  ιστότοπο της NETL .


Από το hydrocarbonprocessing.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου