Σάββατο 30 Ιουλίου 2022

Η Valero θα λειτουργήσει τα 14 διυλιστήρια της στο 90%-93% της παραγωγικής ικανότητας το τρίτο τρίμηνο

 


(Reuters) - Η αμερικανική εταιρεία διύλισης πετρελαίου Valero Energy Corp σχεδιάζει να λειτουργήσει τα 14 διυλιστήρια της μεταξύ 90%-93% της συνολικής συνολικής ικανότητας επεξεργασίας τους το τρίτο τρίμηνο, δήλωσε ο Homer Bhullar, αντιπρόεδρος επενδυτικών σχέσεων, κατά τη..

διάρκεια τηλεδιάσκεψης την Πέμπτη.

Το κορυφαίο άκρο των επιχειρησιακών σχεδίων της εταιρείας πλησιάζει το 94% στο οποίο λειτουργούσαν τα διυλιστήρια της εταιρείας το δεύτερο τρίμηνο, όταν η Valero είδε δισεκατομμύρια κέρδη από αυξημένη ζήτηση λόγω της ανάκαμψης από την πανδημία του κορωνοϊού εν μέσω μειωμένης παγκόσμιας ικανότητας διύλισης .

Ο Gary Simmons, εκτελεστικός αντιπρόεδρος και επικεφαλής εμπορικός διευθυντής, δήλωσε ότι η ζήτηση για καύσιμα κινητήρα συνεχίστηκε με ρυθμό ρεκόρ τον Ιούνιο.

"Δεν υπάρχει πραγματικά καμία ένδειξη για καταστροφή της ζήτησης, Simmons κατά τη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης για να συζητηθούν τα αποτελέσματα του δεύτερου τριμήνου. "Τον Ιούνιο, στην πραγματικότητα σημειώσαμε ρεκόρ πωλήσεων. Πουλήσαμε 911.000 βαρέλια την ημέρα (καυσίμων κινητήρων) τον Ιούνιο, που ξεπέρασε το προηγούμενο ρεκόρ μας τον Αύγουστο του '18 όπου κάναμε 904.000 βαρέλια την ημέρα».

Ο Lane Riggs, διευθύνων σύμβουλος της Valero, δήλωσε ότι η εταιρεία έχει μετατοπίσει την παραγωγή για να αυξήσει την παραγωγή ντίζελ, όπως και άλλα διυλιστήρια, για να αναπληρώσει το έλλειμμα ντίζελ.

Η παραγωγή τρίτου τριμήνου σχεδιάζεται μεταξύ 2,84 εκατομμυρίων bpd, ή 90%, και 2,95 MMbpd, ή 93% της συνολικής συνδυασμένης παραγωγικής ικανότητας, δήλωσε ο Bhullar.

Τα επτά διυλιστήρια της εταιρείας στις ΗΠΑ Gulf Coast θα λειτουργούν μεταξύ 1,72 MMbpd, ή 93%, και 1,77 MMbpd, ή 95%, σε συνδυασμένη δυναμικότητα, είπε.

Τα διυλιστήρια της μεσαίας ηπείρου στο Texas panhandle, στην Οκλαχόμα και στο Τενεσί, σχεδιάζονται να λειτουργούν μεταξύ 420.000 bpd ή 87% και 440.000 bpd, ή 91%, σε συνδυασμένη απόδοση.

Δύο διυλιστήρια στην Καλιφόρνια θα λειτουργούν έως και το 90% της συνδυασμένης δυναμικότητας. Τα διυλιστήρια στο Κεμπέκ και την Ουαλία σχεδιάζονται να λειτουργούν έως και το 92% της συνδυασμένης δυναμικότητας.


Από το hydrocarbonprocessing.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου