Παρασκευή 17 Ιουνίου 2022

Ο επικεφαλής ενέργειας των ΗΠΑ θα συζητήσει τις τιμές ρεκόρ της αντλίας με τα διυλιστήρια την επόμενη εβδομάδα

 



(Reuters) - Η υπουργός Ενέργειας των ΗΠΑ Τζένιφερ Γκράνχολμ αναμένεται να συναντηθεί με στελέχη διύλισης στις 23 Ιουνίου καθώς οι εντάσεις μεταξύ του Λευκού Οίκου και της πετρελαϊκής βιομηχανίας εντείνονται για την άνοδο των τιμών της βενζίνης, ανέφεραν στο Reuters πηγές που γνωρίζουν το θέμα.

Οι προγραμματισμένες συνομιλίες..

πραγματοποιούνται καθώς ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν, υπό την πίεση για τις υψηλές τιμές της βενζίνης, ζήτησε από τις εταιρείες διύλισης πετρελαίου να εξηγήσουν γιατί δεν διαθέτουν περισσότερα καύσιμα στην αγορά καθώς αποκομίζουν απροσδόκητα κέρδη.

Το Υπουργείο Ενέργειας δεν έκανε κανένα σχόλιο, αλλά αναφέρθηκε σε μια επιστολή που έστειλε ο Μπάιντεν την Τετάρτη σε στελέχη εταιρειών, συμπεριλαμβανομένων των Marathon Petroleum Corp, Valero Energy Corp και Exxon Mobil Corp, στην οποία ανέφερε ότι είχε δώσει εντολή στον Granholm να πραγματοποιήσει έκτακτη συνάντηση και να δεσμεύσει την National Petroleum Συμβούλιο τις επόμενες μέρες. Το NPC είναι μια ομάδα ιδιωτικής χρηματοδότησης που κάνει συστάσεις στον γραμματέα ενέργειας και στο εκτελεστικό τμήμα.

Οι κύριοι εμπορικοί όμιλοι της βιομηχανίας πετρελαίου των ΗΠΑ απώθησαν την κυβέρνηση Μπάιντεν την Τετάρτη σε επιστολή προς τον Μπάιντεν, επισημαίνοντας ότι τα διυλιστήρια πετρελαίου της χώρας λειτουργούν ήδη με σχεδόν πλήρη δυναμικότητα

«Οποιαδήποτε πρόταση ότι τα διυλιστήρια των ΗΠΑ δεν κάνουν το δικό μας μέρος για να επιφέρουν σταθερότητα στην αγορά είναι ψευδής», δήλωσε ο Chet Thompson, επικεφαλής της American Fuel and Petrochemicals Manufacturers.

Οι ενεργειακές εταιρείες απολαμβάνουν μεγάλα κέρδη από την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, καθώς οι κυρώσεις των ΗΠΑ κατά της Μόσχας προσθέτουν στη συμπίεση της παγκόσμιας προσφοράς που οδηγεί τις τιμές του αργού πάνω από 100 δολάρια το βαρέλι και τις τιμές της βενζίνης στις ΗΠΑ σε ρεκόρ πάνω από 5 δολάρια το γαλόνι.

Τα διυλιστήρια των ΗΠΑ, εν τω μεταξύ, λειτουργούν σε επίπεδα σχεδόν αιχμής για την επεξεργασία καυσίμων - επί του παρόντος στο 94% της δυναμικότητας, σύμφωνα με κυβερνητικά στοιχεία.

Ο Λευκός Οίκος, ανησυχώντας για την οργή των ψηφοφόρων ενόψει των ενδιάμεσων εκλογών της 8ης Νοεμβρίου, έχει ήδη προσπαθήσει να περιορίσει τον ενεργειακό πληθωρισμό απελευθερώνοντας ποσότητες ρεκόρ αργού πετρελαίου από το Strategic Petroleum Reserve και παραιτώντας ορισμένους κανονισμούς κατά της αιθαλομίχλης για τα καλοκαιρινά μείγματα βενζίνης.

Ωστόσο, οι διοικητικοί υπάλληλοι βρίσκονται σε επαφή με τη βιομηχανία διύλισης για να καθορίσουν εάν υπάρχουν άλλες ενέργειες που μπορούν να ληφθούν για την αύξηση των προμηθειών καυσίμων.


Από το hydrocarbonprocessing.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου