Τετάρτη 8 Ιουνίου 2022

Σε χαμηλό 35 ετών τα στρατηγικά αποθέματα πετρελαίου των ΗΠΑ - Νέο ράλι των τιμών

 




Απροσδόκητη αύξηση αντί εκτιμήσεων για πτώση κατέγραψαν τα αποθέματα πετρελαίου στις ΗΠΑ την περασμένη εβδομάδα, κυρίως όμως λόγω της μείωσης με ρυθμό ρεκόρ στα στρατηγικά αποθέματα της χώρας αν και οι εισροές διυλιστηρίων κατέγραψαν υψηλό..

από τον Ιανουάριο του 2020.

Ειδικότερα, όπως ανακοίνωσε η αρμόδια αρχή των ΗΠΑ η EIA, την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 3 Ιουνίου τα αποθέματα πετρελαίου στη χώρα αυξήθηκαν κατά 2 εκατ. βαρέλια φτάνοντας τα 416,8 εκατ. βαρέλια.

Σημειώνεται ότι η μέση εκτίμηση αναλυτών σε έρευνα του Reuters προέβλεπε μείωση των αποθεμάτων κατά 1,9 εκατ. βαρέλια.

Παράλληλα, το διυλισμένο αργό αυξήθηκε κατά 354 χιλ. βαρέλια σύμφωνα με την EIA.

Ωστόσο, τα στρατηγικά αποθέματα των ΗΠΑ μειώθηκαν κατά την ίδια περίοδο κατά ποσότητα ρεκόρ 7,3 εκατ. βαρελιών, υποχωρώντας στο επίπεδο των 519,3 εκατ. βαρελιών που είναι το χαμηλότερο από τον Μάρτιο του 1987.

Σε αυτό το πλαίσιο, οι τιμές του πετρελαίου παγκοσμίως όχι μόνο δεν πιέστηκαν από την απροσδόκητη αύξηση των αμερικανικών αποθεμάτων, αλλά ενέτειναν μάλιστα τα κέρδη τους.

Συγκεκριμένα, το Brent παραδόσεως Αυγούστου βλέπει την τιμή του να ενισχύεται κατά 1,5% ή 1,8 δολάρια και κινείται πλέον στα 122,39 δολ. το βαρέλι

Παρομοίως, το αμερικανικό WTI παραδόσεως Ιουλίου σημειώνει άνοδο επίσης 1,5% ή 1,84 δολαρίων και διαπραγματεύεται στα 121,25 δολ. το βαρέλι.

Όπως επισημαίνει στο Reuters o Τόνι Χέντρικ, αναλυτής αγοράς ενέργειας στη CHS Hedging, "η αύξηση των εμπορικών αποθεμάτων οφείλεται κυρίως στη μείωση των στρατηγικών αποθεμάτων, τα οποία όμως συνέχισαν να μειώνονται με επιθετικό ρυθμό και αυτή είναι η προσδοκία και για τους επόμενους μήνες".


Από το energypress.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου