Κυριακή 22 Μαΐου 2022

Ο αντίκτυπος του Long COVID στους εργαζόμενους και στους χώρους εργασίας

 





Ο μακροχρόνιος COVID μπορεί να έχει σημαντικά αρνητικό αντίκτυπο στους εργαζόμενους και στους χώρους εργασίας. Η δυσκολία στην αναπνοή, η κόπωση, οι πονοκέφαλοι και τα προβλήματα με τη μνήμη και τη συγκέντρωση είναι όλα συμπτώματα που μπορεί να διαρκέσουν εβδομάδες ή και μήνες. Οι εργοδότες αντιμετωπίζουν προκλήσεις όταν οι βασικοί εργαζόμενοι δυσκολεύονται να επιστρέψουν πλήρως στην..

εργασία τους λόγω των συμπτωμάτων του μακροχρόνιου COVID και ενδέχεται να χρειαστούν πιθανές αλλαγές στις ρυθμίσεις εργασίας.

Αυτό το έγγραφο συζήτησης περιγράφει τις προκλήσεις για την πρόληψη και τη διαχείριση των σχετικών κινδύνων για την ασφάλεια και την υγεία στην εργασία λόγω του μακροχρόνιου COVID. Διερευνά επίσης μέτρα που μπορούν να ληφθούν σε επίπεδο πολιτικής, έρευνας και εφαρμογής για τη μείωση του αντίκτυπου του Long COVID και την προστασία από μελλοντικές πανδημίες.

Διαβάστε το έγγραφο συζήτησης Ο αντίκτυπος του μακροχρόνιου COVID στους εργαζόμενους και τους χώρους εργασίας και ο ρόλος της ΕΑΥ

Δείτε περαιτέρω πόρους στη θεματική μας ενότητα Υγιείς χώροι εργασίας Σταματήστε την πανδημία


Από το osha.europa.eu

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου