Παρασκευή 1 Απριλίου 2022

Η παραγωγή του διυλιστηρίου Pemex θα μειωθεί ενώ τα διυλιστήρια θα αναβαθμιστούν

 



Το Μεξικό θα μειώσει την παραγωγή διύλισης στην κρατική πετρελαϊκή εταιρεία Pemex ενώ εκσυγχρονίζει τα διυλιστήρια πετρελαίου του, δήλωσε ο Πρόεδρος Andres Manuel Lopez Obrador.

Ο Λόπεζ Ομπραδόρ ρωτήθηκε σε συνέντευξη Τύπου εάν το Μεξικό θα εξάγει..

περισσότερο αργό πετρέλαιο από ό,τι είχε σχεδιάσει προηγουμένως η Pemex φέτος λόγω των υψηλών τιμών που φέρνει το προϊόν στις διεθνείς αγορές.

Χωρίς να απαντήσει ευθέως στην ερώτηση, είπε ότι η κυβέρνησή του κεφαλαιοποιούσε τις υψηλές τιμές του πετρελαίου για να ακολουθήσει ένα «αναδυόμενο σχέδιο» που περιελάμβανε την επισκευή των διυλιστηρίων.

"Εκμεταλλευόμαστε το γεγονός ότι η τιμή είναι υψηλή για να αφιερώσουμε περισσότερο χρόνο και πόρους για την αποκατάσταση των (διυλιστηρίων)", είπε. «(Η παραγωγή) θα μειωθεί από περίπου 1 εκατομμύριο βαρέλια την ημέρα που επεξεργάζονται στα διυλιστήρια σε 850.000».

Νωρίτερα αυτό το μήνα, αξιωματούχοι είπαν στο Reuters ότι οι εξαγωγές πετρελαίου του Μεξικού θα παραμείνουν κοντά στο 1 MMbpd για μεγάλο μέρος του έτους, παρά τα σχέδια που ανακοίνωσε η Pemex να τις μειώσει σε λιγότερο από το μισό, ώστε να μπορέσει να διυλίσει περισσότερο αργό.


Από το hydrocarbonprocessing.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου