Πέμπτη 24 Μαρτίου 2022

Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Θεσσαλονίκης: Επανεξελέγη πρόεδρος ο Χάρης Κυπριανίδης



 Παραμένει πρόεδρος στο Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Θεσσαλονίκης, εξασφαλίζοντας νέα τριετή θητεία, ο Χάρης Κυπριανίδης. Αυτό προέκυψε κατά τη σημερινή πρώτη συνεδρίαση του νέου 31μελους διοικητικού συμβουλίου του ΕΚΘ το οποίο προέκυψε από τις εκλογές της 13ης Μαρτίου.

Εκτός από τη θέση του προέδρου η ΠΑΣΚΕ, η οποία είχε βγει πρώτη στις..

εκλογές, καταλαμβάνοντας 13 έδρες, εξασφάλισε και τις θέσεις του αντιπροέδρου, στην οποία εκλέχθηκε ο Παναγιώτης Χατζάκος, του ταμία, την οποία καταλαμβάνει ο Αθανάσιος Ζάχος, καθώς και του οργανωτικού γραμματέα στην οποία αναδείχθηκε ο Μάριος Τσελώνης.

Τη θέση του γραμματέα κατέλαβε η ΔΑΚΕ δια του Δημήρη Μπρούσα και του αναπληρωτή γραμματέα η ΕΑΚ δια του Γιώργου Παπακωνσταντίνου.

Η παράταξη της Εργατικής Ενότητας η οποία πρόσκειται στο ΠΑΜΕ, πρότεινε τη συγκρότηση αναλογικού προεδρείου, δηλαδή η πρώτη ΠΑΣΚΕ να εκλέξει τον πρόεδρο, η δεύτερη Εργατική Ενότητα τον γραμματέα κ.ο.κ., αλλά, σύμφωνα με τον Θανάση Κουτσουρά, εκπρόσωπο της παράταξης, η πρότασή της δεν έγινε δεκτή από ΠΑΣΚΕ και ΔΑΚΕ κι έτσι έμεινε εκτός προεδρείου, όπως είχε γίνει και την προηγούμενη τριετία.

Υπενθυμίζεται ότι στο νέο δ.σ. εκπροσωπούνται τέσσερις παρατάξεις. Η ΠΑΣΚΕ πλειοψηφεί με 13 έδρες και ακολουθούν η Εργατική Ενότητα (ΠΑΜΕ) με 8, η ΔΑΚΕ με 7 και η ΕΑΚ με 3. Έτσι, η πλειοψηφία που έχει συγκροτηθεί αριθμεί συνολικά 23 έδρες, σε σύνολο 31


Από το voria.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου