Σάββατο 12 Μαρτίου 2022

Οι τιμές του πετρελαίου μειώνονται καθώς ο αριθμός των γεωτρήσεων στις ΗΠΑ αυξάνεται

 


Ο αριθμός των συνολικών ενεργών γεωτρήσεων στις Ηνωμένες Πολιτείες αυξήθηκε κατά 13 αυτήν την εβδομάδα καθώς το WTI διαπραγματεύεται κοντά στα 109 δολάρια το βαρέλι.

Ο συνολικός αριθμός γεωτρήσεων αυξήθηκε σε 663 αυτή την εβδομάδα, ενώ ..

οι αμερικανοί παραγωγοί συνεχίζουν να δίνουν προτεραιότητα στη δημοσιονομική πειθαρχία έναντι των ριψοκίνδυνων επενδύσεων για την ενίσχυση της παραγωγής πετρελαίου.

Η Baker Hughes ανέφερε αυτή την εβδομάδα ότι η συνολική ενεργή εξέδρα —πετρέλαιο, φυσικό αέριο και διάφορα—είναι 261 υψηλότερη από την καταμέτρηση της εξέδρας αυτή τη φορά το 2021.

Οι εξέδρες άντλησης πετρελαίου αυξήθηκαν κατά 8 στις 527, ενώ οι εξέδρες φυσικού αερίου αυξήθηκαν κατά 5 στις 135. Οι διάφορες εξέδρες παρέμειναν ίδιες στο 1.

Ενώ η δραστηριότητα γεώτρησης έχει αυξηθεί στις Ηνωμένες Πολιτείες τους τελευταίους μήνες, η αμερικανική παραγωγή -απόρροια των γεωτρήσεων αλλά με μήνες υστέρησης- όχι. Η εβδομαδιαία παραγωγή αργού πετρελαίου στις ΗΠΑ παρέμεινε η ίδια για πέμπτη συνεχόμενη εβδομάδα στα 11,6 εκατομμύρια bpd, σύμφωνα με την τελευταία Υπηρεσία Ενεργειακών Πληροφοριών για την εβδομάδα που έληξε στις 4 Μαρτίου.

Ο αριθμός των εξέδρων στη λεκάνη της Πέρμιας αυξήθηκε κατά 6 αυτήν την εβδομάδα, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό εξέδρων στη λεκάνη της Πέρμιας σε 316.

Το Frac Spread Count του Primary Vision, το οποίο παρακολουθεί τον αριθμό των συνεργείων ολοκλήρωσης που ολοκλήρωσαν τις προηγούμενες γεωτρήσεις, δείχνει ότι η εξάπλωση frac μειώθηκε κατά 10 σε 280 την εβδομάδα που έληξε στις 4 Μαρτίου.


Από το oilprice.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου