Παρασκευή 11 Μαρτίου 2022

Η Ελλάδα απελευθερώνει 303.000 βαρέλια πετρελαίου από τα στρατηγικά αποθέματα

 





Τον τρόπο και το χρόνο για την απελευθέρωση ποσότητας 303.000 βαρελιών πετρελαίου από τα στρατηγικά αποθέματα, καλείται να διευκρινίσει η Επιτροπή Διαχείρισης Σοβαρών Διαταραχών του Εφοδιασμού που συνεκλήθη από το ΥΠΕΝ. Συγκεκριμένα, με αφορμή την Ουκρανική κρίση και τις επιπτώσεις της, η χώρα ως μέλος της Ε.Ε. αλλά και του Διεθνούς..

Οργανισμού Ενέργειας (ΔΟΕ-ΙΕΑ), στο πλαίσιο των υποχρεώσεων της προβαίνει στις σχετικές συνεργασίες και συνεννοήσεις ώστε να ληφθούν τα κατάλληλα αναγκαία μέτρα που θα διασφαλίσουν την ορθολογική λειτουργία και τον εφοδιασμό στο χώρο του πετρελαίου. 

Σύμφωνα με σχετική εισήγηση του ΥΠΕΝ, για τον λόγο αυτό πραγματοποιήθηκε η σημερινή σύγκλιση της Επιτροπής Διαχείρισης Σοβαρών Διαταραχών του Εφοδιασμού σε πετρέλαιο και προϊόντα στο πλαίσιο της εφαρμογής του ΣΜΕΑ (Σχέδιο Μέτρων έκτακτης Ανάγκης για την αντιμετώπιση σοβαρών διαταραχών εφοδιασμού σε πετρέλαιο ή και πετρελαιοειδή προϊόντα). Η Υ.Α. συγκρότησης της Επιτροπής με ευρεία συμμετοχή και παραγόντων της αγοράς ,έχει τροποποιηθεί από 24.2.2020


Από το myportal.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου