Παρασκευή 28 Ιανουαρίου 2022

Ομοσπονδιακός δικαστής απορρίπτει την πώληση μίσθωσης πετρελαίου στον Κόλπο του Μεξικού

 





Ομοσπονδιακό δικαστήριο απέρριψε σχέδιο μίσθωσης εκατομμυρίων στρεμμάτων στον Κόλπο του Μεξικού για υπεράκτιες γεωτρήσεις πετρελαίου, λέγοντας ότι η κυβέρνηση Μπάιντεν δεν έλαβε επαρκώς υπόψη την επίδραση της πώλησης μίσθωσης στις εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου που θερμαίνουν τον πλανήτη, παραβιάζοντας ένα θεμέλιο..

περιβαλλοντικό δίκαιο.

Η απόφαση του περιφερειακού δικαστή των ΗΠΑ Rudolph Contreras στην Ουάσιγκτον την Πέμπτη στέλνει την προτεινόμενη πώληση μίσθωσης πίσω στο Υπουργείο Εσωτερικών για να αποφασίσει τα επόμενα βήματα. Ο δικαστής είπε ότι εναπόκειται στο Εσωτερικό να αποφασίσει εάν θα προχωρήσει στην πώληση μετά από μια αναθεωρημένη αναθεώρηση, θα την καταργήσει ή θα λάβει άλλα μέτρα.

Οι περιβαλλοντικές οργανώσεις χαιρέτησαν την απόφαση και είπαν ότι η απόφαση έδωσε στον Πρόεδρο Τζο Μπάιντεν την ευκαιρία να ακολουθήσει την προεκλογική υπόσχεση να σταματήσει η υπεράκτια μίσθωση σε ομοσπονδιακά ύδατα. Η απόφαση δόθηκε στη δημοσιότητα την επέτειο ενός έτους από το ομοσπονδιακό μορατόριουμ των μισθώσεων που διέταξε ο Μπάιντεν ως μέρος των προσπαθειών του για την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής.

«Είμαστε ικανοποιημένοι που το δικαστήριο ακύρωσε την παράνομη μίσθωση του Interior», δήλωσε ο Brettny Hardy, ανώτερος δικηγόρος της Earthjustice, μιας από τις περιβαλλοντικές ομάδες που αμφισβήτησαν την πώληση.

«Αυτή η κυβέρνηση πρέπει να ανταποκριθεί σε αυτήν την κρίσιμη στιγμή και να τιμήσει τις υποσχέσεις της προεκλογικής εκστρατείας που έδωσε ο Πρόεδρος Μπάιντεν σταματώντας μια για πάντα τις υπεράκτιες μισθώσεις», πρόσθεσε ο Χάρντι. «Απλώς δεν μπορούμε να συνεχίσουμε να κάνουμε επενδύσεις στη βιομηχανία ορυκτών καυσίμων σε κίνδυνο για τις κοινότητές μας και τον πλανήτη που θερμαίνεται όλο και περισσότερο».


Από το apnews.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου