Τρίτη 14 Δεκεμβρίου 2021

Η Μαλαισία και η κινεζική εταιρεία υπογράφουν συμφωνία για βιοντίζελ 2ης γενιάς και καύσιμο biojet



Η Μαλαισία και ο κρατικός όμιλος Shanxi Construction Investment Group της Κίνας υπέγραψαν τη Δευτέρα μνημόνιο κατανόησης (MoU) για συνεργασία στην παραγωγή βιοντίζελ δεύτερης γενιάς και καυσίμου βιοαεροσκάφους.

Η Shanxi Construction σχεδιάζει να επενδύσει σε..

εργοστάσιο υδρογονωμένου φυτικού ελαίου (HVO), γνωστό και ως βιοκαύσιμο δεύτερης γενιάς, στη νότια πολιτεία Johor της Μαλαισίας, δήλωσε το Υπουργείο Εμπορευμάτων της Μαλαισίας.

«Το εργοστάσιο HVO έχει τη δυνατότητα να παράγει Αειφόρα Αεροπορικά Καύσιμα, τα οποία είναι επίσης κοινά γνωστά ως καύσιμα βιοαεροπορικού αέρα», ανέφερε το υπουργείο, προσθέτοντας ότι υπάρχει αυξανόμενη ζήτηση για HVO, συμπεριλαμβανομένης της Ευρώπης.

Κάθε εργοστάσιο HVO αναμένεται να φέρει ξένες επενδύσεις αξίας 3 δισεκατομμυρίων ringgit (712,25 εκατομμύρια δολάρια) και να δημιουργήσει σχεδόν 800 θέσεις εργασίας, ανέφερε.

Το μνημόνιο συμφωνίας είναι μεταξύ του συμβουλίου φοινικέλαιου της Μαλαισίας, της Pengerang Maritime Industries, της Shanxi Construction και του Ινστιτούτου Χημείας Άνθρακα, της Κινεζικής Ακαδημίας Επιστημών.

Ο Wang Chongjun, γενικός διευθυντής του υπερπόντιου τμήματος της Shanxi, δήλωσε ότι η εταιρεία διερευνά την ανάπτυξη ενός πράσινου διυλιστηρίου ντίζελ και σχετικών εγκαταστάσεων αποθήκευσης στο θαλάσσιο βιομηχανικό πάρκο Pengerang του Johor χρησιμοποιώντας την τεχνολογία της Κίνας και τα προϊόντα φοινικέλαιου της Μαλαισίας.

«Η τρέχουσα σειρά του σχεδιασμού παραγωγής είναι τα βιοκαύσιμα αεριωθουμένων ή τα βιώσιμα αεροπορικά καύσιμα, το πράσινο ντίζελ και τα αντίστοιχα πράσινα χημικά προϊόντα που συνοδεύουν την παραγωγή», είπε ο Wang σε μια ομιλία του.

Τα προϊόντα βιοντίζελ και καυσίμων βιοαεριωθουμένων θα χρησιμοποιηθούν για την κάλυψη των αναγκών της κινεζικής αγοράς αλλά θα εξάγονται επίσης στην Ευρώπη και τις Ηνωμένες Πολιτείες, είπε.

 Του  Mei Mei Chu , Reuters News


Από το zawya.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου