Τρίτη 14 Δεκεμβρίου 2021

Ψυχοκοινωνικοί κίνδυνοι και μυοσκελετικές διαταραχές που σχετίζονται με την εργασία: διερεύνηση των δεσμών και των στρατηγικών πρόληψης

 




Μια νέα έκθεση διερευνά τις συνδέσεις μεταξύ ψυχοκοινωνικών παραγόντων και μυοσκελετικών διαταραχών (MSD) στον χώρο εργασίας, χρησιμοποιώντας δεδομένα από την τελευταία Έρευνα για τις Συνθήκες Εργασίας στην Ευρώπη και την Ευρωπαϊκή Έρευνα Επιχειρήσεων για Νέους και Αναδυόμενους Κινδύνους.

Διαπιστώνει ότι ορισμένοι ψυχοκοινωνικοί παράγοντες — όπως ο χρόνος εργασίας, η ασφάλεια της..

εργασίας και η υποστήριξη από τη διοίκηση — έχουν μεγαλύτερο αντίκτυπο στα ΜΣΠ παρά παράγοντες που σχετίζονται με κοινωνικοδημογραφικά στοιχεία, χώρα ή οικονομικό τομέα. Αυτό σημαίνει ότι τα μέτρα σε επίπεδο εργασίας για την αντιμετώπιση και την εξάλειψη των ψυχοκοινωνικών κινδύνων μπορούν να είναι εξαιρετικά αποτελεσματικά στην πρόληψη των ΜΣΠ.

Η έκθεση υπογραμμίζει τη σημασία των ολιστικών αξιολογήσεων κινδύνου και τη δημιουργία μιας υγιούς εταιρικής κουλτούρας για την αντιμετώπιση των ψυχοκοινωνικών κινδύνων και των κινδύνων ΜΣΠ και τη βελτίωση της ευημερίας των εργαζομένων.


Για περισσότερες λεπτομέρειες και συστάσεις, διαβάστε την πλήρη αναφορά

Δείτε την περίληψη για όλα τα βασικά σημεία

Επισκεφτείτε τον ιστότοπο της καμπάνιας Healthy Workplaces Lighten the Load


Από το osha.europa.eu

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου