Δευτέρα 15 Νοεμβρίου 2021

ΒP: Πετρέλαιο και φυσικό αέριο θα είναι μαζί μας για δεκαετίες

 






Ο πετρελαϊκός γίγαντας BP δεσμεύεται να δώσει δυναμικά το «παρών» στη μάχη της κλιματικής αλλαγής, τονίζει ο διευθύνων σύμβουλός του, αλλά και σπεύδει να προσθέσει ότι οι υδρογονάνθρακες όπως το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο θα συνεχίσουν να διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο στο ενεργειακό μείγμα για ...

πολλά χρόνια ακόμη. 

«Ίσως δεν είναι πολύ δημοφιλές αυτό που θα πω, αλλά το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο θα είναι στο ενεργειακό σύστημά μας για τις δεκαετίες, υπο έρχονται. Αυτή είναι η πραγματικότητα» τόνισε ο διευθύνων σύμβουλος της BP, Μπέρναρντ Λούνι στο CNBC. 

«Αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να εστιάσουμε στον στόχο. Εύχομαι να είχαμε λιγότερες ιδεολογικές τοποθετήσεις και περισσότερη έμφαση στον στόχο- που σε αυτή την περίπτωση είναι να μειώσουμε τις εκπομπές ρύπων» συμπλήρωσε. Όπως είπε η αντικατάσταση του άνθρακα με το φυσικό αέριο μειώνει σημαντικά τους ρύπους, οπότε «είναι κάτι θετικό». 

Τα σχόλια του Λούνι έρχονται στον απόηχο της COP26 κατά την οποία σχεδόν 200 χώρες συμφώνησαν να μειώσουν σταδιακά τη χρήση του άνθρακα (χρησιμοποιήθηκε η ορολογία phase down αντί του phase out - που θα σήμαινε τη σταδιακή κατάργηση). Μάλιστα ο Βρετανός πρωθυπουργός, Μπόρις Τζόνσον, εξέφρασε την απογοήτευσή του για την αλλαγή αυτή στην ορολογία. 

Ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες δεν βλέπει να αποτρέπεται η απειλή της κλιματικής κρίσης. Η πρόοδος που σημειώθηκε στα ψηφίσματα  «δεν ήταν αρκετή» ,αλλά ήταν και γεμάτη «αντιφάσεις», είπε ο Γκουτέρες το βράδυ του Σαββάτου: «Η κλιματική καταστροφή είναι ακόμα προ των πυλών».


Από το naftemporiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου