Σάββατο 13 Νοεμβρίου 2021

Πυρκαγιά έπληξε τη μονάδα αποθήκευσης στο διυλιστήριο Pertamina της Ινδονησίας

 


Φωτιά ξέσπασε σε μονάδα αποθήκευσης καυσίμων στο συγκρότημα διυλιστηρίων της Pertamina στο Cilacap, στην κεντρική Ιάβα, ανακοίνωσε η ινδονησιακή εταιρεία ενέργειας το Σάββατο, προσθέτοντας ότι οι κάτοικοι που βρίσκονται κοντά στο σημείο θα εκκενωθούν.

Η Περταμίνα καταβάλλει προσπάθειες..

για να σβήσει τη φωτιά και να αποτρέψει την εξάπλωσή της, ανέφερε, διασφαλίζοντας παράλληλα την ασφάλεια των ανθρώπων στην περιοχή.

Η φωτιά ξεκίνησε γύρω στις 19:20 τοπική ώρα (1220 GMT) και η αιτία δεν είναι ακόμη γνωστή, είπε η Pertamina.

Βίντεο από κινητά τηλέφωνα που μεταδόθηκαν στα τοπικά μέσα έδειξαν μια μεγάλη πύρινη λαίλαπα, βάζοντας τον απογευματινό ουρανό πορτοκαλί.

«Γίνονται εντατικές προσπάθειες κατάσβεσης στη φλεγόμενη δεξαμενή, ενώ οι γύρω δεξαμενές ψύχονται με ψεκαστήρες νερού για να αποτραπεί η επέκταση της φωτιάς», ανέφερε η Περταμίνα σε ανακοίνωσή της.

«Για τα άτομα που βρίσκονται στην περιοχή που βρίσκεται πιο κοντά στην τοποθεσία, θα πραγματοποιηθεί εκκένωση για να μεταφερθεί η κοινότητα σε ασφαλέστερο μέρος», πρόσθεσε.

Ο εκπρόσωπος της Pertamina, Heppy Wulansari, είπε ότι η φωτιά επηρέασε μόνο τη μονάδα αποθήκευσης και η εταιρεία παρακολουθούσε την κατάσταση προτού αποφασίσει εάν μπορεί να χρειαστεί να κλείσει το διυλιστήριο.

Το διυλιστήριο Cilacap είναι μία από τις μεγαλύτερες εγκαταστάσεις διύλισης της Pertamina, με δυναμικότητα 348.000 bpd.


Από το hydrocarbonprocessing.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου