Σάββατο 13 Νοεμβρίου 2021

Τα διυλιστήρια της Ιαπωνίας προσπαθούν να επενδύσουν μεγάλα κέρδη στην ενεργειακή μετάβαση

 



Τα ιαπωνικά διυλιστήρια ανέφεραν ισχυρά κέρδη για τον Απρίλιο-Σεπτέμβριο και αύξησαν τις ετήσιες προβλέψεις τους καθώς η άνοδος των τιμών του πετρελαίου έφερε μεγάλα κέρδη αποτίμησης στα αποθέματα και αύξησε τα κέρδη από τα πετρελαϊκά περιουσιακά τους στοιχεία .

Οι εταιρείες δήλωσαν ότι θα ..

χρησιμοποιήσουν τα πρόσθετα μετρητά για να πληρώσουν για την επένδυση που απαιτείται σε καθαρότερη ενέργεια εν μέσω μιας παγκόσμιας ώθησης απαλλαγής από τις ανθρακούχες εκπομπές.

Η κορυφαία εταιρεία διύλισης της Ιαπωνίας Eneos Holdings δήλωσε την Πέμπτη ότι τα καθαρά κέρδη της στο πρώτο εξάμηνο αυξήθηκαν κατά 480% στα 211 δισ. γιεν (1,9 δισ. δολ.), καθώς η αξία των αποθεμάτων της εκτοξεύτηκε ενώ η άνοδος των τιμών του χαλκού ενίσχυσε επίσης τα κέρδη της από τα μέταλλα.

Ο γίγαντας του πετρελαίου και των μετάλλων διπλασίασε την πρόβλεψή του για τα κέρδη για το έτος έως τις 31 Μαρτίου στα 280 B γεν, ξεπερνώντας την πρόβλεψη των 222 B yen με βάση τη μέση εκτίμηση από 10 αναλυτές που συνέταξε η Refinitiv.

Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, η δεύτερη μεγαλύτερη εταιρεία διύλισης Idemitsu Kosan και η τρίτη θέση Cosmo Energy Holdings υπερδιπλασίασαν τις ετήσιες κατευθυντήριες γραμμές κερδών τους.

Στη βασική τους δραστηριότητα διύλισης, η Idemitsu και η Cosmo σημείωσαν κέρδη, καθώς επωφελήθηκαν από την ανάκαμψη των περιθωρίων κέρδους στο εσωτερικό και στο εξωτερικό. Εν τω μεταξύ, η Eneos υπέστη μια σειρά οπισθοδρομήσεων στα διυλιστήρια της που είχαν ως αποτέλεσμα τη λειτουργία του διυλιστηρίου για τον Απρίλιο-Σεπτέμβριο της τάξης του 61%, ενώ η Idemitsu έφτασε το 73% και η χρησιμοποίηση της Cosmo ήταν 95%.

«Οι υψηλότερες τιμές των πόρων οδήγησαν σε σημαντική αύξηση των κερδών στα προηγούμενα πετρελαϊκά και μέταλλα περιουσιακά στοιχεία, αλλά η απόδοση στο ναυαρχίδα της ενεργειακής μας κατηγορίας ήταν πολύ μη ικανοποιητική», δήλωσε ο πρόεδρος της Eneos Katsuyuki Ota σε συνέντευξη Τύπου.

«Η ταμειακή ροή από τον ενεργειακό τομέα είναι η βασική πηγή των μελλοντικών μας επενδύσεων σε νέες επιχειρήσεις, επομένως πρέπει να πάμε καλύτερα σε αυτόν τον τομέα», είπε.

Όπως πολλές άλλες παγκόσμιες εταιρείες πετρελαίου, η Eneos έχει επιταχύνει τη μετατροπή της σε προμηθευτή ενέργειας χαμηλών εκπομπών άνθρακα και αποφάσισε να αποκτήσει μια εταιρεία ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και να επενδύσει σε έργα υδρογόνου.

"Δεν υπάρχει χρόνος για εφησυχασμό (σχετικά με τα ισχυρά κέρδη) καθώς το 90% των κερδών μας προέρχεται από ορυκτά καύσιμα. Θα διαθέσουμε τα μετρητά μας σε καινοτομίες για να βοηθήσουμε την ενεργειακή μας μετάβαση", δήλωσε ο πρόεδρος της Idemitsu, Shunichi Kito.

"Η επιχείρηση πετρελαίου είναι το δέντρο του χρήματος. Παράγουμε μετρητά από αυτό και διαθέτουμε τα μετρητά σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, κάτι που θα μας επιτρέψει να κάνουμε βιώσιμες μεταβάσεις", δήλωσε ο Takayuki Uematsu, ανώτερος εκτελεστικός διευθυντής της Cosmo.


Από το hydrocarbonprocessing.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου