Δευτέρα 8 Νοεμβρίου 2021

Το πετρέλαιο αυξάνεται μετά την αύξηση της τιμής πώλησης του αργού από την Aramco

 



Οι τιμές του πετρελαίου αυξήθηκαν τη Δευτέρα, αφού η κρατική εταιρεία παραγωγής πετρελαίου της Σαουδικής Αραβίας Aramco αύξησε την επίσημη τιμή πώλησης του αργού της, υποδηλώνοντας ότι η ζήτηση παραμένει ισχυρή σε μια περίοδο στενότερων προμηθειών.

Το αργό Brent αυξήθηκε..

κατά 90 σεντς ή 1,1% στα 83,64 δολάρια το βαρέλι, μετά από πτώση σχεδόν 2% την περασμένη εβδομάδα. Το αμερικανικό πετρέλαιο κέρδισε 87 σεντς ή 1,1% στα 82,14 δολάρια, έχοντας υποχωρήσει σχεδόν 3% μέχρι την Παρασκευή.

Η Aramco αύξησε αργά την Παρασκευή την επίσημη τιμή πώλησής της στην Ασία για το αραβικό ελαφρύ αργό της στα 2,70 δολάρια το βαρέλι έναντι του αργού Ομάν/Ντουμπάι, αυξημένη κατά 1,40 δολάρια από αυτόν τον μήνα.

Η κίνηση της Aramco υποδηλώνει ότι «η ζήτηση παραμένει ισχυρή», καθώς ο παραγωγός του ΟΠΕΚ και άλλοι μεγάλοι εξαγωγείς πετρελαίου διατηρούν τα ηνία της προσφοράς, ανέφερε σε σημείωμα η ANZ Research.

Ο Οργανισμός των Πετρελαιοεξαγωγικών Χωρών και οι σύμμαχοι όπως η Ρωσία, μαζί γνωστοί ως OPEC+, συμφώνησαν την περασμένη εβδομάδα να εμμείνουν στο σχέδιό τους για αύξηση της παραγωγής πετρελαίου κατά 400.000 bpd από τον Δεκέμβριο.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν είχε καλέσει τον ΟΠΕΚ+ να παράγει περισσότερα βαρέλια για να περιορίσει τις αυξανόμενες τιμές και το Σάββατο είπε ότι η κυβέρνησή του έχει «άλλα εργαλεία» για να αντιμετωπίσει την υψηλότερη τιμή του πετρελαίου.

Αλλού, οι εισαγωγές πετρελαίου της Κίνας μειώθηκαν τον Οκτώβριο στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων τριών ετών, καθώς τα κρατικά διυλιστήρια διέκοψαν τις αγορές λόγω υψηλότερων τιμών, ενώ τα ανεξάρτητα διυλιστήρια περιορίστηκαν από περιορισμένες ποσοστώσεις για την εισαγωγή αργού.


Από το hydrocarbonprocessing.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου