Πέμπτη 14 Οκτωβρίου 2021

Η ΕΕ θα Πιέσει να Σταματήσει η Εξόρυξη Ορυκτών Καυσίμων στην Αρκτική

 




Aκόμη και όταν η έλλειψη ενέργειας επηρεάζει τις χώρες και τις εταιρείες σε όλο τον κόσμο, η Ευρωπαϊκή Ένωση παραμένει προσηλωμένη στο στόχο της και θα πιέσει για τον τερματισμό της εκμετάλλευσης του φυσικού αερίου της Αρκτικής, του πετρελαίου και του άνθρακα. Οι Βρυξέλλες σχεδιάζουν συνομιλίες με τους εταίρους για μια πιθανή πολυμερή..

απαγόρευση της ανάπτυξης και αγοράς αποθεμάτων υδρογονανθράκων από την Αρκτική, η οποία βρίσκεται στο επίκεντρο ενός αυξανόμενου αγώνα γεωπολιτικής εξουσίας.

Η δέσμευση της ΕΕ να διατηρήσει τα ορυκτά καύσιμα της Αρκτικής στο έδαφος αναδεικνύει τις αυξανόμενες πιθανές συγκρούσεις μεταξύ του παγκόσμιου προγράμματος αφαίρεσης άνθρακα και τις αυξανόμενες ελλείψεις ενέργειας που πλήττουν πολίτες και επιχειρήσεις, συμπεριλαμβανομένης και της Ασίας.

Οι παγκόσμιοι ηγέτες πρόκειται να συναντηθούν τον επόμενο μήνα σε μια κρίσιμη σύνοδο κορυφής των Ηνωμένων Εθνών για το κλίμα για να αποφασίσουν τα επόμενα βήματα για την καταπολέμηση της υπερθέρμανσης του πλανήτη.

«Η ΕΕ θα πιέσει ώστε το πετρέλαιο, ο άνθρακας και το φυσικό αέριο να παραμείνουν στο έδαφος, συμπεριλαμβανομένων των περιοχών της Αρκτικής, στηριζόμενοι σε μερικούς μορατόριουμ για την εξερεύνηση υδρογονανθράκων στην Αρκτική», λέει το σχέδιο στρατηγικής που είδε το πρακτορείο Nikkei Asia.

Το έγγραφο που ήρθε σε γνώση του πρακτορείου έχει συνταχθεί από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και τη διπλωματική υπηρεσία της Ενωσης και  αναμένεται να οριστικοποιηθεί για να δημοσιευθεί αυτήν την εβδομάδα. Η στρατηγική λέει ότι η εξόρυξη ορυκτών καυσίμων στην Αρκτική πρέπει να σταματήσει, ώστε οι χώρες της ΕΕ να μπορούν να επιτύχουν τους στόχους της Συμφωνίας του Παρισιού του 2015 για τον περιορισμό της αύξησης της θερμοκρασίας από την υπερθέρμανση του πλανήτη. Απαιτεί διεύρυνση του πεδίου των υφιστάμενων περιορισμών στην εξερεύνηση ορυκτών καυσίμων της Αρκτικής στην Αρκτική σε περιοχές των ΗΠΑ, του Καναδά και της Γροιλανδίας.


Από το energia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου