Δευτέρα 4 Οκτωβρίου 2021

Pioneer: Αδύνατη η αύξηση της αμερικανικής παραγωγής πετρελαίου παρά την υψηλή τιμή - Ο ΟΠΕΚ έχει πλέον τον έλεγχο

 




Οι αμερικανικοί παραγωγοί πετρελαίου δεν είναι σε θέση να αυξήσουν την προμήθεια ώστε να συγκρατήσουν τις ανοδικές τιμές, οι οποίες παραμένουν "υπό τον έλεγχο του ΟΠΕΚ", όπως δήλωσε ο επικεφαλής της μεγαλύτερης παραγωγού, Pioneer Natural Resources, Σκοτ Σέφιλντ.

Σύμφωνα με την FT, ο ίδιος τόνισε ότι ακόμα και με..

την τιμή κοντά στα 80 δολάρια οι εταιρείες αυτές θα συνεχίσουν να κατευθύνουν τα έσοδά τους προς τους μετόχους και όχι προς νέες γεωτρήσεις. "Όλοι θα παραμείνουν πειθαρχημένοι, είτε μιλάμε για 75, είτε για 80, είτε για 100 δολάρια. Όλοι οι μέτοχοι με τους οποίους μίλησε είπαν ότι αν κάποιος παίκτης στραφεί ξανά προς την αύξηση της παραγωγής, θα τιμωρηθεί".

Ο Σέφιλντ πρόσθεσε ότι μόνο 4-5 εταιρείες διαθέτουν σημαντικές άδειες γεωγραφικά και το σχιστολιθικό πετρέλαιο δεν θα ξαναφτάσει ποτέ σε ρυθμό ανάπτυξης 1,5 εκατ. βαρελιών ανά ημέρα, όπως τα προηγούμενα χρόνια. "Ίσως 1 εκατ. βαρέλια για 1-2 χρόνια", σημείωσε.

Η θέση αυτή αποκτά ιδιαίτερη σημασία αν αναλογιστεί κανείς ότι ο Αμερικανός πρόεδρος Μπάιντεν απηύθυνε έκκληση προς τους παραγωγούς του ΟΠΕΚ πρόσφατα να αυξήσουν τις δικές τους ποσότητες προκειμένου να περιοριστεί η τιμή του αργού.


Από το energypress.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου