Δευτέρα 3 Μαΐου 2021

Η Ινδονησία θα σταματήσει τις εισαγωγές υγραερίου και καυσίμων έως το 2030

 


Η Ινδονησία θα σταματήσει τις εισαγωγές υγροποιημένου πετρελαίου (LPG) και καυσίμων έως το 2030 και σχεδιάζει μεγάλες αλλαγές στην ενεργειακή υποδομή της για την επίτευξη αυτού του στόχου, δήλωσε ένας κορυφαίος ενεργειακός αξιωματούχος την Πέμπτη.

Ο Πρόεδρος Joko Widodo ανέθεσε στο Εθνικό Συμβούλιο Ενέργειας, ένα συμβούλιο αποτελούμενο από επτά υπουργεία και άλλους ενδιαφερόμενους που σχεδιάζει..

την ενεργειακή πολιτική, να σχεδιάσει μια στρατηγική που θα επιτρέπει τη διακοπή των εισαγωγών υγραερίου και καυσίμων, δήλωσε ο γενικός γραμματέας του συμβουλίου, Djoko Siswanto.

Όταν ήταν πρώην μέλος του ΟΠΕΚ, τα ωριμάζοντας πεδία και οι επενδυτικές καθυστερήσεις έχουν μετατρέψει την Ινδονησία σε καθαρό εισαγωγέα πετρελαίου και φυσικού αερίου. Ο πρόεδρος έχει ανακοινώσει εδώ και χρόνια βήματα για τη μείωση των εισαγωγών, σε μια προσπάθεια περιορισμού του ελλείμματος τρεχουσών συναλλαγών της χώρας.

Η στρατηγική περιλαμβάνει την κατασκευή ή αναβάθμιση διυλιστηρίων, τη μετατροπή διυλιστηρίων σε διυλιστήρια βιοντίζελ, την αύξηση της εγχώριας παραγωγής υγραερίου και την κατασκευή αγωγού φυσικού αερίου με στόχο 10 εκατομμύρια συνδέσεις φυσικού αερίου, δήλωσε η Djoko στο CNBC Indonesia σε μια ζωντανή τηλεοπτική εκπομπή.

"Η κυβέρνηση θα ενθαρρύνει την ανάπτυξη υποδομών φυσικού αερίου για τις δημόσιες μεταφορές", δήλωσε ο Τζόκο, προσθέτοντας ότι η κυβέρνηση βελτιστοποιεί επίσης την παραγωγή βιοκαυσίμων και προωθεί ηλεκτρικά οχήματα.

Η Ινδονησία στοχεύει να αυξήσει την εγχώρια παραγωγή αργού πετρελαίου σε 1 εκατομμύριο βαρέλια ημερησίως έως το 2030, αναπτύσσοντας νέα πεδία πετρελαίου, χρησιμοποιώντας βελτιωμένες μεθόδους ανάκτησης πετρελαίου σε υπάρχουσες πετρελαιοπηγές και ενισχύοντας την παραγωγή σε οριακά πεδία, πρόσθεσε ο Djoko.

Η Ινδονησία, ο κορυφαίος εξαγωγέας θερμικού άνθρακα στον κόσμο, έχει δεσμευτεί εδώ και καιρό να μειώσει τις εισαγωγές υγραερίου, μεγιστοποιώντας τη χρήση εγχώριων περιουσιακών στοιχείων άνθρακα και δημιουργώντας θέσεις εργασίας σε μια βιομηχανία άνθρακα κατάντη, δήλωσε ο Djoko, επαναλαμβάνοντας τα σχέδια μετατροπής του άνθρακα σε διμεθυλαιθέρα ως υποκατάστατο του υγραερίου . 


Από το hydrocarbonprocessing.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου