Δευτέρα 3 Μαΐου 2021

Η Formosa της Ταϊβάν σχεδιάζει να αυξήσει την παραγωγή διυλιστηρίου τον Μάιο

 



Η Formosa Petrochemical Corp της Ταϊβάν σχεδιάζει να αυξήσει τα ποσοστά λειτουργίας στο διυλιστήριό της το Μάιο στο 74% μόλις επανεκκινήσει μια μονάδα παραγωγής βενζίνης μετά τη συντήρηση και καθώς τα περιθώρια διύλισης βελτιώθηκαν, δήλωσε ο εκπρόσωπος της εταιρείας.

Η Formosa σκοπεύει να επεξεργαστεί 400.000 βαρέλια ημερησίως (bpd) αργού το..

Μάιο, ή το 74% της συνολικής της χωρητικότητας, από 340.000 bpd τον Μάρτιο και τον Απρίλιο, δήλωσε ο εκπρόσωπος της KY Lin στο Reuters.

Το υψηλότερο ποσοστό χρησιμοποίησης έρχεται καθώς τα ασιατικά περιθώρια διύλισης βενζίνης <GL92-SIN-CRK> έχουν επιστρέψει στα επίπεδα πριν από το COVID-19. Η Formosa συγκαταλέγεται μεταξύ των μεγαλύτερων εξαγωγέων προϊόντων πετρελαίου στην Ασία και η αύξηση της παραγωγής της αναμένεται να οδηγήσει σε περισσότερες εξαγωγές.

Το διυλιστήριο της Formosa λειτούργησε περίπου στο 60% μεταξύ Φεβρουαρίου και Απριλίου λόγω συντήρησης, ενώ η μονάδα απολύμανσης 2 υπολειμμάτων της βρίσκεται υπό επισκευή μετά από πυρκαγιά τον Ιούλιο.

"Το RCC μας (καταλυτικό κράμα καταλοίπων) θα συνεχίσει να λειτουργεί τον Μάιο, οπότε θα επεξεργαστούμε λίγο γλυκό αργό", δήλωσε ο Lin, προσθέτοντας ότι οι τιμές για τη βενζίνη και το  προπυλένιο , μια πετροχημική πρώτη ύλη, που παράγονται από το RCC είναι ευνοϊκές.

Η Formosa διαθέτει τρεις μονάδες απόσταξης αργού με χωρητικότητα 180.000 bpd η καθεμία στο συγκρότημά της στο Mailiao.


Από το hydrocarbonprocessing.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου