Πέμπτη 22 Απριλίου 2021

ΗΠΑ: 12 πολιτείες πιέζουν να σταματήσουν οι πωλήσεις αυτοκινήτων με κινητήρες βενζίνης και πετρελαίου έως το 2035

 




Οι κυβερνήτες 12 πολιτειών των ΗΠΑ (Καλιφόρνια, Νέα Υόρκη, Μασαχουσέτη, Βόρεια Καρολίνα, Κονέκτικατ, Χαβάη, Μέιν, Νιου Τζέρσι, Νέο Μεξικό, Όρεγκον, Ουάσιγκτον και Ρόουντ Άιλαντ) με επιστολή που απέστειλαν στον πρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν, ζητούν να υποστηρίζει τη σταδιακή κατάργηση των αυτοκινήτων με κινητήρες εσωτερικής..

καύσης (βενζίνης και πετρελαίου) έως το 2035.

Στην επιστολή τους οι κυβερνήτες αναφέρουν πως η απόφαση αυτή “θα διασφαλίσει ότι όλα τα καινούργια επιβατικά αυτοκίνητα και τα pickups που θα πωλούνται θα παράγουν μηδενικές εκπομπές ρύπων από το 2035 και μετά”, ενώ ζητούν να καθοριστούν και οι ημερομηνίες – ορόσημα.

Οι κυβερνήτες υποστηρίζουν πως:

Καθιερώνοντας μια σαφή ρυθμιστική πορεία για να διασφαλίσουμε ότι όλα τα αυτοκίνητα που θα πωλούνται στις Ηνωμένες Πολιτείες θα έχουν μηδενικές εκπομπές ρύπων, μπορούμε επιτέλους να καθαρίσουμε τον αέρα και να δημιουργήσουμε νέες θέσεις εργασίας.

Παράλληλα στην επιστολή τους προτρέπουν την κατάργηση των πιστωτικών ορίων φόρου των ηλεκτρικών αυτοκινήτων ανά κατασκευαστή, ενώ έως το 2045 θέλουν και τα μεσαία και βαρέα επαγγελματικά οχήματα να είναι και αυτά μηδενικών εκπομπών ρύπων.

Σήμερα, τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα αντιπροσωπεύουν μόλις το 2% των πωλήσεων των νέων αυτοκινήτων στις ΗΠΑ.


Από το autoblog.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου