Παρασκευή 16 Απριλίου 2021

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΣΕΕΠ

 



Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Χθες 15/04/21 πραγματοποιήθηκε το Δ.Σ του Σωματείου με κεντρικά θέματα την Έγκριση Διοικητικού και Οικονομικού Απολογισμού ΠΣΕΕΠ & ΤΑΑΤ και τις Εκλογές του ΠΣΕΕΠ.

Έγινε εκτενής παρουσίαση τόσο του Διοικητικού Απολογισμού του Σωματείου μας σε μία ιδιαίτερα δύσκολη περίοδο όσο και παρουσίαση του Οικονομικού Απολογισμού και Προϋπολογισμού για το επόμενο έτος. Απέναντι στις εξαιρετικά δύσκολες προκλήσεις των καιρών, έχοντας να αντιμετωπίσουμε πρωτόγνωρες καταστάσεις που η πανδημία της Covid 19 έφερε, την ίδια ώρα που έπρεπε να..

ανταπεξέλθουν οι εργαζόμενοι με επιτυχία και ασφάλεια στο μεγαλύτερο Shutdown στην ιστορία των ΕΛΠΕ στις ΒΕΑ αλλά και πολλά ακόμα σταματήματα σε ΒΕΘ και ΒΕΕ, κάτι που το κατάφεραν με το γνωστό επαγγελματισμό τους, το Σωματείο μας κατά γενική ομολογία, ανταποκρίθηκε στο μέγιστο δυνατό βαθμό. Κανείς συνάδελφος δεν αισθάνθηκε μόνος και αβοήθητος απέναντι στις κατά καιρούς εκφράσεις εργοδοτικής αυθαιρεσίας, οι οποίες προέκυψαν από συγκεκριμένα στελέχη. Κανείς συνάδελφος δεν αφέθηκε στην τύχη του παρά αισθάνθηκε το Σωματείο αρωγό και συμπαραστάτη σε οποιοδήποτε θέμα προέκυψε. Σε κεντρικό και συνδικαλιστικό επίπεδο το Σωματείο μας για μια ακόμα φορά πρωτοστάτησε τόσο σε διεκδικήσεις όσο και στη θωράκιση των εργατικών δικαιωμάτων και κατακτήσεων, της ελεύθερης και δημοκρατικής λειτουργίας των συνδικάτων και τους αγώνες της ελληνικής κοινωνίας γενικότερα. Σταθήκαμε αρωγοί σε κάθε εργασιακή ή κοινωνική ομάδα που χρειάστηκε τη βοήθειά μας και με δεδομένο πως ένα συνδικαλιστικό πρωτοβάθμιο Σωματείο οφείλει πρώτα από όλα να είναι γειωμένο με την κοινωνία, θα συνεχίσει να το πράττει και στο μέλλον.

Ο Ταμίας του ΠΣΕΕΠ μετά από λεπτομερή ανάλυση των οικονομικών στοιχείων του Σωματείου μας, έδωσε μια ολοκληρωμένη εικόνα του Ταμείου και την εν γένει σωστή λειτουργία του. Ο καθένας είναι υπεύθυνος για όσα λέει και γράφει και οι τελικοί κριτές όλων είναι οι συνάδελφοι, καθώς τα ψέματα έχουν κοντά ποδάρια.

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Η θητεία του Σωματείου μας φτάνει στο τέλος της και ως εκ τούτου και σεβόμενοι το Καταστατικό, το Σωματείο μας θα προχωρήσει στις εκλογικές διαδικασίες έτσι ώστε ο κάθε εργαζόμενος να επιλέξει τι Σωματείο θέλει να το εκπροσωπεί.

Κατατέθηκε από το Προεδρείο πρόταση που ορίζει συγκεκριμένες διαδικασίες για τις ημερομηνίες τόσο των Απολογισμών ΠΣΕΕΠ - ΤΑΑΤ όσο και των εκλογών, οι οποίες είναι οι εξής:

. Πέμπτη 6/05/21 ΠΕΣΥΝ. ΒΕΕ και ώρα 15:00

. Παρασκευή 7/05/21 ΠΕΣΥΝ ΒΕΑ και ώρα 14:00

. Δευτέρα 10/05/21 ΠΕΣΥΝ ΒΕΘ και ώρα 15:00

. Τρίτη 11/05/21 ΠΕΣΥΝ στο Μαρούσι και ώρα 16:00 

. Τετάρτη 12/05/21 Εκλογοαπολογιστική Γενική Συνέλευση με ψηφοφορίες για:

Έγκριση Διοικητικού & Οικονομικού Απολογισμού ΠΣΕΕΠ & ΤΑΑΤ, Εκλογή

ΚΕΦΕΠ για τη διεξαγωγή αρχαιρεσιών και Εκπροσώπηση στη ΓΣΕΕ.

. Δευτέρα 31/05/21 και Τρίτη 01/06/21 Εκλογές ΠΣΕΕΠ.

Κατατέθηκε επίσης αντιπρόταση από την παράταξη της Δύναμης Ανατροπής η οποία μπήκε και αυτή σε ψηφοφορία. Η πρόταση του Προεδρείου έλαβε 12 ΥΠΕΡ ενώ η αντιπρόταση για εκλογική διαδικασία μέσα στη Μεγάλη Εβδομάδα έλαβε 6 ΥΠΕΡ.

Στις ψηφοφορίες για τους Απολογισμούς ο Διοικητικός Απολογισμός του ΠΣΕΕΠ έλαβε 12 ΥΠΕΡ και 6 ΚΑΤΑ, ενώ ο Οικονομικός Απολογισμός και Προϋπολογισμός ΠΣΕΕΠ καθώς ο Διοικητικός και Οικονομικός Απολογισμός και Προϋπολογισμός ΤΑΑΤ ψηφίστηκαν Ομόφωνα και οι οποίοι επισυνάπτονται.

Αποφασίστηκε Ομόφωνα η συμμετοχή μας στις κινητοποιήσεις που τα υπερκείμενα συνδικαλιστικά μας όργανα θα αποφασίσουν απέναντι στην πρόθεση της κυβέρνησης για ψήφιση του νέου αντεργατικού νομοσχεδίου που προωθεί την κατάργηση του 8ωρου, την απαγόρευση των απεργιών και συνολικά τη νομική θεσμοθέτηση της εργοδοτικής αυθαιρεσίας και το οποίο αν περάσει, θα αποτελέσει ταφόπλακα όσων εργασιακών και συνδικαλιστικών δικαιωμάτων μας έχουν απομείνει.

Ταυτόχρονα αποφασίστηκε Ομόφωνα 4ωρη Στάση Εργασίας στις 08/05/21 στη μνήμη των τεσσάρων αδικοχαμένων συναδέλφων που χάσαμε στο τραγικό δυστύχημα του 2015 και θα πραγματοποιηθεί μνημόσυνο στο χώρο των Μνημείων, καθώς δεν ξεχνάμε, αντιθέτως Τιμούμε.

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Κοινή πεποίθηση όλων μας αποτελεί το γεγονός πως στις ημερομηνίες που θα διεξαχθούν οι διαδικασίες των Απολογισμών καθώς και οι αρχαιρεσίες του Σωματείου μας, θα έχουν εκλείψει οι περιορισμοί λόγω πανδημίας Covid 19 και θα μπορούμε με ασφάλεια να ασκήσουμε τα δημοκρατικά δικαιώματα και υποχρεώσεις μας, έτσι ώστε να επιλέξουμε αυτούς που θα μας εκπροσωπούν. Παρόλο που βάσει ΚΥΑ της κυβέρνησης προβλέπεται παράταση της θητείας του Δ.Σ. έως 30/06/21, πράγμα το οποίο αποφάσισε το Δ.Σ. πως θα κάνουμε χρήση, κάτι που συμφώνησε και η Δύναμη Ανατροπής συμπεριλαμβάνοντάς το στην πρότασή της, εμείς οφείλουμε να απευθυνθούμε στην κρίση των συναδέλφων μας το συντομότερο δυνατό. Η νοσηρότητα, οι υβριστικοί χαρακτηρισμοί, τα ψεύδη και οι κάθε λογής εκβιασμοί, πρέπει να τελειώσουν άμεσα, καθώς το μόνο που καταφέρνουν αυτοί που ασκούν τέτοιες πρακτικές, είναι να δηλητηριάζουν τις σχέσεις των συναδέλφων χτυπώντας την ενότητα του Σωματείου αλλά και να πληγώνουν το ίδιο το συνδικάτο μας και να το απαξιώνουν στα μάτια των συναδέλφων.

Πρωταρχικό μέλημα όλων μας παραμένει η Υγεία και η Ασφάλεια όλων των συναδέλφων μας και κάθε σχεδιασμός από πλευράς του Σωματείου οφείλει να προτάσσει αυτό και μόνο και αυτό θα κάνει.

                                                       ΔΥΝΑΜΗ ΜΑΣ Η ΕΝΟΤΗΤΑ


Από το pseep.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου