Πέμπτη 15 Απριλίου 2021

Η ExxonMobil συμφώνησε να μειώσει την ατμοσφαιρική ρύπανση σε διυλιστήρια κοντά στο Σικάγο

 



Η ExxonMobil κατέληξε σε συμφωνία με τις ρυθμιστικές αρχές των ΗΠΑ και του Ιλλινόις για τη μείωση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης στο διυλιστήριο της κοντά στο Σικάγο στο Joliet του Ιλινόις, ανέφερε το υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ σε δήλωση.

Το διάταγμα συναίνεσης, το οποίο θα απαιτήσει από την ExxonMobil να πραγματοποιήσει λειτουργικές αλλαγές στη..

μονάδα ανάκτησης θείου για τη μείωση των εκπομπών, σηματοδοτεί ένα ακόμη σημάδι ότι η κυβέρνηση Μπάιντεν θα λυγίσει τους μυς της σε μια προσπάθεια να καταργήσει τους μεγάλους ρυπαίνοντες.

Έρχεται λιγότερο από ένα μήνα μετά την ανάκληση από την Υπηρεσία Προστασίας του Περιβάλλοντος άδειας επέκτασης για το διυλιστήριο πετρελαίου Limetree Bay στις Παρθένες Νήσους, εν μέσω ανησυχιών για τον αντίκτυπο της εγκατάστασης στην ατμοσφαιρική ρύπανση.

Σύμφωνα με τη συμφωνία με την ExxonMobil, η εταιρεία συμφώνησε να πληρώσει περισσότερα από 1,5 εκατομμύρια δολάρια σε κυρώσεις, εκ των οποίων λίγο περισσότερο από 1 εκατομμύριο δολάρια θα διατεθεί στην ομοσπονδιακή κυβέρνηση. Το υπόλοιπο θα καταβληθεί στο Ιλλινόις.

Θα πραγματοποιήσει επίσης βελτιώσεις περίπου 10 εκατομμυρίων δολαρίων για τη μείωση των εκπομπών αέρα, δήλωσε το Υπουργείο Δικαιοσύνης.

Αναφορά από τη Sarah N. Lynch και τον Jan Wolfe. πρόσθετες αναφορές των Valerie Volcovici και Susan Heavey · Επεξεργασία από τον Chizu Nomiyama

Από το hydrocarbonprocessing.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου