Την στρατηγική της για την ενεργειακή μετάβαση της Shell παρουσίασε στους μετόχους η εταιρεία, έτσι για την ψηφοφορία που θα γίνει στις 18 Μαΐου.
Βασικός στόχος είναι οι μηδενικές εκπομπές CO2 έως το 2050, σε συνδυασμό με την πρόοδο της κοινωνίας προς τον στόχο της συμφωνίας του Παρισιού για την κλιματική αλλαγή. Παράλληλα, περιγράφονται οι βραχυπρόθεσμοι και..
μεσοπρόθεσμοι στόχοι της Shell, το σχέδιο απανθρακοποίησης, η κατανομή κεφαλαίων και η πολιτική που σχετίζεται με το κλίμα.«Είναι πολύ βασικό για τους μετόχους μας να κατανοήσουν την προσέγγισή μας. Τούς ζητάμε να ψηφίσουν μια στρατηγική ενεργειακής μετάβασης που έχει σχεδιαστεί για να φέρει τα ενεργειακά προϊόντα μας, τις υπηρεσίες μας και τις επενδύσεις μας σύμφωνα με τον στόχο της συμφωνίας του Παρισιού και την παγκόσμια προσπάθεια για την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής» τόνισε χαρακτηριστικά ο διευθύνων σύμβουλος της Royal Dutch Shell Ben van Beurden.
Οι βασικοί άξονες
Βασικός πυλώνας της στρατηγικής είναι η καθιέρωση της Shell ως επιχείρησης χαμηλών εκπομπών άνθρακα. Μέχρι το 2030, η Shell στοχεύει να διπλασιάσει την ηλεκτρική ενέργεια που πουλάει, παρέχοντας ισοδύναμο με περισσότερα από 50 εκατομμύρια νοικοκυριά με ανανεώσιμη ηλεκτρική ενέργεια.
Ο Van Beurden συμπλήρωσε ότι: «Θα προσφέρουμε ολοένα και περισσότερο προϊόντα και λύσεις χαμηλών εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα, όπως βιοκαύσιμα, φόρτιση για ηλεκτρικά οχήματα, υδρογόνο και ανανεώσιμη ισχύ, καθώς και δέσμευση και αποθήκευση άνθρακα και αντισταθμίσεις που βασίζονται στη φύση. Με αυτόν τον τρόπο, αναμένουμε να χτίσουμε επιχειρήσεις χαμηλής περιεκτικότητας σε άνθρακα κατά την επόμενη δεκαετία. Επιπλέον, θα μειώσουμε τις εκπομπές από τις δικές μας δραστηριότητες καθώς συνεχίζουμε να παρέχουμε τα προϊόντα πετρελαίου και φυσικού αερίου που χρειάζονται οι πελάτες μας σήμερα, ενώ ταυτόχρονα τους βοηθούν να κινηθούν προς ένα μέλλον χαμηλού και μηδενικού άνθρακα».
Η συμμετοχή σε έργα ΑΠΕ
Στις Κάτω Χώρες, η Shell διαθέτει 160 MW ανανεώσιμης παραγωγικής ικανότητας σε λειτουργία και 1,6 GW σε ανάπτυξη σε ηλιακή και αιολική ενέργεια.Στη Γερμανία, η Shell αναμένει ότι ο ηλεκτρολύτης πράσινου υδρογόνου 10MW (RefHyne) θα ξεκινήσει την παραγωγή το καλοκαίρι του 2021. Στην Ιρλανδία η εταιρεία είναι 51% μέτοχος στο υπό ανάπτυξη αιολικό project 300 ΜW Emerald
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου