Τρίτη 30 Μαρτίου 2021

Η πανδημία αναγκάζει την Petronor να προτείνει το 30% του προσωπικού των διυλιστηρίων πετρελαίου σε προσωρινές απολύσεις μέχρι το τέλος του 2021.

 


Το ισπανικό διυλιστήριο πετρελαίου Petronor, που ανήκει στην πλειοψηφία της Repsol, πρότεινε ένα νέο σχέδιο για το ένα τρίτο των 900 υπαλλήλων του σε απάντηση στην απότομη πτώση της ζήτησης καυσίμων λόγω της πανδημίας κοροναϊού.

Η εγκατάσταση στο Μπιλμπάο, βόρεια Ισπανία, επεξεργάζεται αργό με χωρητικότητα 60% για 271 ημέρες, δήλωσε η εταιρεία τη Δευτέρα, κατά τη διάρκεια της οποίας προσέφερε..

εκπαίδευση για να διατηρήσει τους εργαζόμενους ενεργούς.

Ανίκανη να το διατηρήσει αυτό, η εταιρεία είπε ότι θα ξεκινήσει τώρα διαπραγματεύσεις με εκπροσώπους των εργαζομένων για να αποφασίσουν προσωρινές απολύσεις μέχρι το τέλος του 2021.

"Η τρέχουσα αβεβαιότητα σχετικά με την επιστροφή στην κινητικότητα, που εξαρτάται κυρίως από τη διαδικασία εμβολιασμού, καθιστά αδύνατο να προβλεφθεί πότε το διυλιστήριο μπορεί να επιστρέψει σε κανονική λειτουργία", ανέφερε η δήλωση.

Ο Petronor είπε ότι πίστευε ότι η κατάσταση ήταν προσωρινή και συνεχίζει να εργάζεται για ένα μέλλον στη βιομηχανία ενέργειας με χαμηλές εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα.

Το διυλιστήριο έχει δυνατότητα επεξεργασίας 220.000 βαρελιών αργού πετρελαίου την ημέρα.

(Αναφορά από την Isla Binnie; Επιμέλεια από τον Edmund Blair)


Από το hydrocarbonprocessing.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου