Τρίτη 30 Μαρτίου 2021

Οι τιμές της βενζίνης των ΗΠΑ έχουν αυξηθεί με τις τιμές του αργού πετρελαίου

 



Οι τακτικές τιμές βενζίνης λιανικής στις ΗΠΑ ήταν κατά μέσο όρο 2,85 δολάρια ανά γαλόνι (γαλόνια) τη Δευτέρα 29 Μαρτίου, σύμφωνα με την Ενημέρωση Βενζίνης και Ντίζελ EIA . Οι τιμές της βενζίνης στις ΗΠΑ έχουν γενικά αυξηθεί από τότε που έφτασαν στο χαμηλό πολυετίας των 1,77 $ / gal στα τέλη Απριλίου 2020, κυρίως λόγω των υψηλότερων τιμών του αργού πετρελαίου και των υψηλότερων περιθωρίων βενζίνης χονδρικής. Πριν από τη μικρή..

πτώση αυτής της εβδομάδας, οι τιμές της βενζίνης των ΗΠΑ αυξήθηκαν για 17 συνεχόμενες εβδομάδες στην έρευνα της ΕΠΕ, σηματοδοτώντας τη μεγαλύτερη συνεχόμενη αύξηση των τιμών από το 1994.

Οι τιμές της βενζίνης στις Ηνωμένες Πολιτείες βασίζονται κυρίως σε τέσσερα στοιχεία : τιμές αργού πετρελαίου, κόστος διύλισης, κόστος διανομής και εμπορίας λιανικής και φόροι. Επειδή οι φόροι βενζίνης και το κόστος διανομής λιανικής παραμένουν γενικά σταθεροί, οι αλλαγές στις τιμές της βενζίνης είναι κυρίως το αποτέλεσμα των αλλαγών στις τιμές του αργού πετρελαίου και του κόστους διύλισης.

Οι τιμές του αργού πετρελαίου αυξάνονται σταθερά από τα χαμηλότερα επίπεδα πολυετών το 2020 . Οι τιμές του αργού πετρελαίου Brent ήταν κατά μέσο όρο 43 $ ανά βαρέλι (b) το Νοέμβριο του 2020 και έκτοτε αυξήθηκαν σε μέσο όρο 67 $ / b το Μάρτιο, με βάση τα στοιχεία έως τις 22 Μαρτίου . Επειδή το βαρέλι περιέχει 42 γαλόνια, η τιμή των προϊόντων πετρελαίου αλλάζει κατά 2,4 σεντ ανά γαλόνι, όταν η τιμή του αργού πετρελαίου αλλάζει κατά ένα δολάριο ανά βαρέλι, όλα τα υπόλοιπα παραμένουν ίδια.



Τα περιθώρια διύλισης αυξάνονται σταθερά από τα τέλη του 2020, όπως εκτιμάται από τη διαφορά μεταξύ του κόστους απόκτησης του αργού πετρελαίου και των τιμών βενζίνης χονδρικής. Το εκτιμώμενο μέσο περιθώριο χονδρικής βενζίνης στις ΗΠΑ αυξήθηκε από 18 σεντς ανά γαλόνι (σεντ / γαλόνι) το Νοέμβριο του 2020 σε 33 σεντ / γαλ το Φεβρουάριο του 2021.

Οι διαφορές στις περιφερειακές αγορές πετρελαίου και στους κρατικούς και τοπικούς φόρους οδηγούν σε ποικίλες τιμές βενζίνης στις Ηνωμένες Πολιτείες. Κάθε Δευτέρα, η ΕΠΕ ερευνά τις τιμές βενζίνης για 10 πόλεις των ΗΠΑ, 9 πολιτείες, 4 υποπεριφέρειες και 5 περιοχές ( PADDs ), εκτός από την παροχή ενός εθνικού μέσου όρου. Οι τακτικές λιανικές τιμές βενζίνης σε 4 από τις 10 πόλεις της έρευνας της ΕΠΕ είναι ήδη πάνω από 3 $ / gal. Η τιμή της βενζίνης του Σιάτλ ξεπέρασε τα $ 3 / gal στα τέλη Φεβρουαρίου 2021. Το Σικάγο έκανε το ίδιο στα μέσα Μαρτίου. Και οι δύο πόλεις της Καλιφόρνιας στην έρευνα της ΕΠΕ - Λος Άντζελες και Σαν Φρανσίσκο - είχαν τιμές βενζίνης πάνω από 3 $ / gal το 2021.


Κύριοι συντελεστές: Sean Hill, Owen Comstock

Από το eia.gov

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου