Παρασκευή 26 Μαρτίου 2021

Πρόεδρος Gazprom: «Ο Nord Stream 2 θα Ολοκληρωθεί Φέτος Παρά την Πίεση των ΗΠΑ»

 




Ο πρόεδρος του ΔΣ του ρωσικού κολοσσού φυσικού αερίου Gazprom, όπως μετέδωσε την Παρασκευή το πρακτορείο ειδήσεων TASS, δήλωσε ότι η κατασκευή του αγωγού φυσικού αερίου Nord Stream 2 στη Γερμανία θα ολοκληρωθεί φέτος παρά την αντίθεση των ΗΠΑ στο πρότζεκτ. Υπενθυμίζεται ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες δήλωσαν ..

αυτήν την εβδομάδα ότι είναι εξαιρετικά πιθανή η επιβολή κυρώσεων κατά του αγωγού

Το έργο, με επικεφαλής την Gazprom με εταίρους δυτικές εταιρείες, στόχο έχει την αποστολή φυσικού αερίου από τη Ρωσία στη Γερμανία μέσα από τη Βαλτική Θάλασσα.

Σύμφωνα με την Ουάσιγκτον, ο αγωγός θα αυξήσει επικίνδυνα την περιφερειακή επιρροή της Μόσχας. Ο αγωγός θα παρακάμπτει επίσης την Ουκρανία και πιθανότατα θα της στερήσει τα προσοδοφόρα έσοδα διαμετακόμισης σε μια εποχή που το Κίεβο βρίσκεται σε σφοδρή αντιπαράθεση με τη Μόσχα.

Σήμερα, Παρασκευή, ο Βίκτορ Ζούμπκοφ, πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της Gazprom, δήλωσε ότι οι εργασίες στο Nord Stream 2 είχαν ήδη ολοκληρωθεί κατά 90 έως 92%, ανέφερετο TASS.

«Οι εργασίες βρίσκονται σε εξέλιξη, απομένει πολύ μικρό ποσοστό», ανέφερε ο Ζούμπκοφ. «Φυσικά θα τελειώσει φέτος, σίγουρα. Δυστυχώς χάθηκε χρόνος αλλά έτσι έγινε».

Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Άντονυ Μπλίνκεν, δήλωσε την Τετάρτη ότι είχε πει στο Γερμανό ομόλογό του ότι οι κυρώσεις εναντίον του αγωγού φυσικού αερίου Nord Stream 2 αποτελούν πραγματική πιθανότητα και ότι δεν υπάρχει «αμφιβολία» στην αμερικανική αντίθεση στην κατασκευή του.


Από το energia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου