Πέμπτη 25 Μαρτίου 2021

Το Ηνωμένο Βασίλειο δεσμεύεται να προστατεύσει τις θέσεις εργασίας στη Βόρεια Θάλασσα

 


Η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου έχει δεσμευτεί να προστατεύσει έως και 40.000 θέσεις εργασίας σε πετρέλαιο και φυσικό αέριο στη Βόρεια Θάλασσα κατά τη μετάβαση της χώρας σε μια οικονομία καθαρού μηδενικού, η οποία θα περιλαμβάνει τη συρρίκνωση της παραγωγής πετρελαίου και φυσικού αερίου.

Η βιομηχανία πετρελαίου και φυσικού αερίου, με τη σειρά της, δεσμεύθηκε..

να μειώσει τις εκπομπές από τις δραστηριότητές της κατά 10% τα επόμενα πέντε χρόνια και κατά 25% έως το 2027. Μέχρι το 2030, οι εκπομπές θα πρέπει να μειωθούν κατά 50%. Αυτό θα περιλαμβάνει επένδυση περίπου 22 δισεκατομμυρίων δολαρίων (16 δισεκατομμύρια λίρες), τα οποία θα μοιραστούν από τη βιομηχανία και την κυβέρνηση. Η επένδυση θα περιλαμβάνει αντικατάσταση τροφοδοτικών υπεράκτιων πλατφορμών που προέρχονται από ορυκτά καύσιμα με ενέργεια από ανανεώσιμες πηγές, δέσμευση και αποθήκευση άνθρακα και παραγωγή υδρογόνου.

Σε μια δήλωση, το Υπουργείο Επιχειρήσεων, Ενέργειας και Βιομηχανικής Στρατηγικής δήλωσε: «Η τομεακή συμφωνία μεταξύ της κυβέρνησης του Ηνωμένου Βασιλείου και της βιομηχανίας πετρελαίου και φυσικού αερίου θα υποστηρίξει τους εργαζόμενους, τις επιχειρήσεις και την αλυσίδα εφοδιασμού μέσω αυτής της μετάβασης αξιοποιώντας τις υπάρχουσες δυνατότητες, τις υποδομές της βιομηχανίας και ιδιωτικές επενδυτικές δυνατότητες για εκμετάλλευση νέων και αναδυόμενων τεχνολογιών, όπως παραγωγή υδρογόνου, χρήση και αποθήκευση άνθρακα, υπεράκτια αιολική ενέργεια και παροπλισμός. "

Στο πλαίσιο της συμφωνίας, ανέφερε το υπουργείο, η κυβέρνηση θα συνεργαστεί με τη βιομηχανία για να εκπαιδεύσει νέα ταλέντα για ένα μέλλον χαμηλών εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα και για να απελευθερώσει τον άνθρακα από ό, τι η παραγωγή πετρελαίου και φυσικού αερίου εξακολουθεί να δραστηριοποιείται στη Βόρεια Θάλασσα "στο πλαίσιο της προετοιμασίας για ένα καθαρό μέλλον μηδενικού έως το 2050. "

Επιπλέον, σύμφωνα με τη δήλωση, η συμφωνία μεταξύ της κυβέρνησης και της βιομηχανίας θα επιδιώξει να προωθήσει ένα ελκυστικό επιχειρηματικό περιβάλλον που θα φέρει εταιρείες από άλλους κλάδους στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Εν τω μεταξύ, χάρη στη συμφωνία, περίπου 60 εκατομμύρια τόνοι εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα θα πρέπει να μειωθούν από το σύνολο της βιομηχανίας πετρελαίου και φυσικού αερίου έως το 2030, εκ των οποίων 15 εκατομμύρια τόνοι από την παραγωγή πετρελαίου και φυσικού αερίου βρίσκονται στην υφαλοκρηπίδα του ΗΒ. Η βιομηχανία αντιπροσωπεύει το 3,5 τοις εκατό των συνολικών εκπομπών του Ηνωμένου Βασιλείου.


Από την Irina Slav 

Από το oilprice.com


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου