Τετάρτη 24 Μαρτίου 2021

Σε ισχυρή θέση ως το 2050 θα μείνουν το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο

 



Έως το 2050 υπολογίζεται ότι οι ΑΠΕ θα καλύπτουν το 50% της συνολικής ηλεκτροπαραγωγής, αλλά θα πρέπει να δημιουργηθούν υποδομές αποθήκευσης ενέργειας για την ασφάλεια του συστήματος.

Για πολλά χρόνια ακόμα φαίνεται ότι διατηρούν την ισχυρή θέση τους στην αγορά ενέργειας το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο ενώ οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας θα δουν..

μεγάλο κύμα επενδύσεων και ανάπτυξης. Αυτά επισημαίνει έκθεση της Mckinsey για τις προοπτικές του ενεργειακού τομέα, που υπογραμμίζει ωστόσο την αβεβαιότητα που έχει να αντιμετωπίσει η οικονομία παγκοσμίως στην μετά COVID εποχή.

Όπως σημειώνει η έκθεση, η ζήτηση της ενέργειας επιστρέφει σε προ covid επίπεδα μετά το πρώτο σοκ των περιοριστικών μέτρων για την πανδημία, ενώ οι αλλαγές των πολιτών σε επίπεδο συμπεριφορών μετά την υγειονομική κρίση φαίνεται ότι είναι μικρές συγκριτικά με τις μεγάλες αλλαγές που βρίσκονται προ των πυλών, όπως ο εξηλεκτρισμός των μεταφορών.

H ζήτηση για το πετρέλαιο πρόκειται να δει το υψηλότερο σημείο της το 2029 και το φυσικό αέριο το 2037, αν και τα δύο θα συνεχίσουν να παίζουν μεγάλο ρόλο στο ενεργειακό σύστημα μέχρι και το 2050, κυρίως λόγω των αναγκών σε τομείς που μέχρι σήμερα δεν έχουν «αντικαταστάτη», όπως στις αερομεταφορές.

Από το circogreco.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου