Τετάρτη 3 Μαρτίου 2021

Η Exxon θα μειώσει το 7% του εργατικού δυναμικού της Σιγκαπούρης

 




Η ExxonMobil Corp σχεδιάζει να μειώσει το εργατικό δυναμικό της στη Σιγκαπούρη, όπου βρίσκεται το μεγαλύτερο εργοστάσιο διύλισης πετρελαίου και πετροχημικών, κατά περίπου 7% εν μέσω των «άνευ προηγουμένου συνθηκών της αγοράς» που προκύπτουν από την πανδημία COVID-19, ανέφερε.

Περίπου 300 θέσεις από 4.000 τρέχουσες θέσεις εργασίας θα επηρεαστούν..

έως το τέλος του 2021, ανέφερε η εταιρεία σε δήλωση.

Οι απολύσεις της Σιγκαπούρης έρχονται εβδομάδες αφότου η Exxon ανακοίνωσε το σχέδιό της να κλείσει το 72χρονο διυλιστήριο Altona στην Αυστραλία και να το μετατρέψει σε τερματικό. Ο κορυφαίος παραγωγός πετρελαίου των ΗΠΑ, κάποτε η πιο πολύτιμη εταιρεία της Αμερικής, σημείωσε μια ιστορική ετήσια απώλεια για το 2020 μετά την πανδημία κορωνών που μείωσε τη ζήτηση ενέργειας.

Η ανακοίνωση της Exxon ακολουθεί επίσης την απόφαση της μεγάλης ευρωπαϊκής Royal Dutch Shell τον Νοέμβριο να μειώσει 500 υπαλλήλους και να μειώσει κατά το ήμισυ την ικανότητα επεξεργασίας αργού στη Σιγκαπούρη ως μέρος μιας παγκόσμιας στρατηγικής για τη μείωση των εκπομπών άνθρακα.

Το συγκρότημα της Exxon Mobil στη Σιγκαπούρη έχει την ικανότητα να διυλίζει περίπου 592.000 βαρέλια πετρελαίου την ημέρα και περιλαμβάνει τον μεγαλύτερο ολοκληρωμένο χώρο παραγωγής πετροχημικών.

Η πόλη-κράτος θα παραμείνει μια στρατηγική τοποθεσία για την εταιρεία, ανέφερε.

«Αυτό είναι ένα δύσκολο αλλά απαραίτητο βήμα για να βελτιώσουμε την ανταγωνιστικότητα της εταιρείας μας και να ενισχύσουμε τα θεμέλια της επιχείρησής μας για μελλοντική επιτυχία», δήλωσε η Geraldine Chin, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ExxonMobil Asia Pacific Pte Ltd.

Πέρυσι, η Exxon δήλωσε ότι παρέμεινε δεσμευμένη για επέκταση πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων στο συγκρότημα της Σιγκαπούρης εν μέσω μιας συνεχιζόμενης αναθεώρησης των έργων της σε παγκόσμιο επίπεδο.

Αναφορά από την Shruti Sonal στο Μπανγκαλόρ και τη Φλωρεντία Ταν στη Σιγκαπούρη · Επιμέλεια από τον Χιμάνι Σάρκαρ και τον Κρίστιαν Σμόλενγκερ


Από το hydrocarbonprocessing.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου