Τετάρτη 3 Μαρτίου 2021

Η CAC κατασκευάζει μονάδα βιοκαυσίμων για OMV



 Το Chemieanlagenbau Chemnitz (CAC) έχει ανατεθεί από την OMV με συνολική ευθύνη για την κατασκευή μονάδας βιοκαυσίμων. Με αυτό το έργο, η CAC πραγματοποιεί ένα από τα πρώτα εργοστάσια μεγάλης κλίμακας στην Ευρώπη που χρησιμοποίησαν καινοτόμο συμπαραγωγή για την παραγωγή καυσίμων ουδέτερου άνθρακα. Για το σκοπό αυτό, τα βιογενή υλικά εισόδου υποβάλλονται σε επεξεργασία σε..

συνδυασμό με ορυκτές πρώτες ύλες με βάση το πετρέλαιο σε εγκατάσταση υδρογόνωσης στο διυλιστήριο. Η διεθνής εταιρεία πετρελαίου, φυσικού αερίου και χημικών προϊόντων που εδρεύει στη Βιέννη επενδύει περίπου 200 εκατομμύρια ευρώ στη μετατροπή στον ιστότοπο στο Schwechat (Αυστρία). Αυτό συνάδει με την απαίτηση της ΕΕ για τα βιοκαύσιμα να τηρούν αυστηρά οικολογικά και κοινωνικά κριτήρια σε όλη την αλυσίδα αξίας.

Με αυτήν τη διαδικασία, το υδρογονωμένο φυτικό έλαιο θα οδηγήσει σε ετήσια μείωση του αποτυπώματος άνθρακα της OMV έως και 360.000 μετρικούς τόνους ορυκτού CO2. Αυτό ισοδυναμεί με τις ετήσιες εκπομπές περίπου 200.000 αυτοκινήτων που οδηγούν κατά μέσο όρο 12.000 χλμ ετησίως. Το προϊόν πληροί τα υψηλότερα πρότυπα ποιότητας και μπορεί να χρησιμοποιηθεί ελεύθερα σε οποιονδήποτε τύπο οχήματος. Η τεχνολογία που εφαρμόζεται δεν περιορίζεται σε φυτικά έλαια - προϊόντα αποβλήτων (όπως χρησιμοποιημένο μαγειρικό λάδι) και προηγμένες πρώτες ύλες είναι επίσης δυνατές και θα χρησιμοποιηθούν βάσει διαθεσιμότητας. Η OMV αναμένει ότι η ζήτηση για τα υδρογονωμένα βιοκαύσιμα της θα αυξηθεί δέκα φορές έως το 2030.

«Με αυτό το έργο ενώνουμε την OMV για να κάνουμε ένα ακόμη βήμα προς τη βιώσιμη κινητικότητα», δήλωσε ο Jörg Engelmann, διευθύνων σύμβουλος της CAC, η οποία αυτή τη στιγμή ξεκινά την τεχνολογία της για την παραγωγή συνθετικής βενζίνης σε βιομηχανική κλίμακα στην αγορά. «Μόνο με τεχνολογικό άνοιγμα μπορούμε να παρέχουμε γρήγορη και βιώσιμη προστασία για το περιβάλλον μας».

Με συνολική ευθύνη για όλες τις φάσεις του έργου, η CAC αναλαμβάνει λεπτομερή μηχανική, συμπεριλαμβανομένης της διαχείρισης έργων και του ελέγχου έργων, υπηρεσιών προμηθειών και διαχείρισης εργοταξίων. Αυτό περιλαμβάνει την προμήθεια εξοπλισμού και υλικών χύδην (σωληνώσεις, όργανα, ηλεκτροτεχνικό υλικό) καθώς και την ευθύνη για εργασίες κατασκευής και συναρμολόγησης.


Από το hydrocarbonprocessing.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου