Σάββατο 27 Φεβρουαρίου 2021

Η Indian Oil σχεδιάζει επέκταση του διυλιστηρίου Panipat με 4,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων έως τις 20 Σεπτεμβρίου




 NEW DELHI (Reuters) - Η Indian Oil Corp θα επενδύσει 329,46 δισεκατομμύρια ρουπίες (4,46 δισεκατομμύρια δολάρια) για να αυξήσει τη χωρητικότητα του διυλιστηρίου της Panipat κατά δύο τρίτα σε 500.000 βαρέλια την ημέρα (bpd) έως τον Σεπτέμβριο του 2024, δήλωσε ο κορυφαίος διυλιστής της χώρας την Παρασκευή.

Η Ινδία, ο τρίτος μεγαλύτερος..

εισαγωγέας και καταναλωτής πετρελαίου στον κόσμο, στοχεύει να επεκτείνει την ικανότητα διύλισης των 5 εκατομμυρίων bpd κατά 60% για να καλύψει την αυξανόμενη τοπική ζήτηση καθώς ο πρωθυπουργός Narendra Modi προσπαθεί να ενισχύσει τον μεταποιητικό τομέα.

Μαζί με την επέκταση της χωρητικότητας, η IOC θα εγκαταστήσει μονάδες καταλυτικής αποξήρανσης και πολυπροπυλενίου στο διυλιστήριο της Panipat στο βόρειο Punjab, δήλωσε σε δήλωση.

Το 2018, η IOC ανακοίνωσε την επέκταση χωρητικότητας του διυλιστηρίου Panipat 300.000 bpd με κόστος 231 δισεκατομμύρια ρουπίες. Εκείνη την εποχή δεν ανακοίνωσε τα σχέδια για τη δημιουργία των δύο άλλων μονάδων.

Η IOC δήλωσε ότι η επέκταση του διυλιστηρίου θα αυξήσει την παραγωγή πετροχημικών και ειδικών προϊόντων προστιθέμενης αξίας για τη βελτίωση των περιθωρίων της και θα βοηθήσει «να διακινδυνεύσει τη συμβατική επιχείρηση καυσίμων της εταιρείας».

Για να καλύψει την αυξανόμενη ενεργειακή ζήτηση της Ινδίας, ο υπουργός πετρελαίου Dharmendra Pradhan αναζητά 175 στρέμματα γης στην ανατολική πολιτεία της Δυτικής Βεγγάλης για επέκταση του διυλιστηρίου Haldia των 160.000 bpd, δήλωσε η IOC.

Η IOC μαζί με τη θυγατρική της Chennai Petroleum Corp Ltd, έχει συνολική εγκατεστημένη ικανότητα διύλισης 1,6 εκατομμύρια bpd.


(1 $ = 73.8850 Ινδικές ρουπίες)


Από το reuters.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου