Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου 2021

Η Exxon θα κλείσει το διυλιστήριο της Αυστραλίας




Η ExxonMobil Corp δήλωσε ότι θα κλείσει το 72χρονο διυλιστήριο Altona στην Αυστραλία, το μικρότερο της χώρας, και θα το μετατρέψει σε τερματικό εισαγωγής καυσίμων καθώς τα διυλιστήρια αγωνίζονται με χαμηλή ζήτηση.

Η απόφαση της αμερικανικής εταιρείας πετρελαίου θα αφήσει την Αυστραλία με δύο μόνο διυλιστήρια, αφού η BP Plc αποφάσισε να κλείσει την εγκατάσταση της Kwinana μέχρι..

τον Απρίλιο. Η Ampol Ltd εξετάζει ακόμη το μέλλον του διυλιστηρίου της Lytton.

«Η απόφαση της ExxonMobil να κλείσει το διυλιστήριο Altona στη Βικτώρια είναι εξαιρετικά απογοητευτική», δήλωσε σε δήλωσή του ο Angus Taylor, υπουργός ενέργειας και μείωσης εκπομπών της Αυστραλίας.

Ο παγκόσμιος αποκλεισμός και ο περιορισμός των διεθνών ταξιδιών λόγω της πανδημίας του ιού κορωνών έχει μειώσει τη ζήτηση, αφήνοντας τα διυλιστήρια να αντιμετωπίζουν απώλειες. Η Exxon είπε ότι έλαβε την απόφαση επειδή δεν ήταν πλέον οικονομικά βιώσιμο να συνεχίσει το διυλιστήριο.

Η Αυστραλία είχε προσφέρει ένα πακέτο ασφάλειας καυσίμων ύψους 2,3 δισεκατομμυρίων δολαρίων (1,8 δισεκατομμυρίων δολαρίων) για να αντισταθμίσει την οικονομική κρίση που αντιμετωπίζουν τα διυλιστήρια. Μόνο η Viva Energy, η εταιρεία που θα είναι το μεγαλύτερο εναπομένον διυλιστήριο της Αυστραλίας από τον Απρίλιο, έγινε δεκτή.

Ο Taylor είπε ότι το κλείσιμο του διυλιστηρίου της Exxon δεν θα επηρεάσει αρνητικά τις αυστραλιανές αποθήκες καυσίμων. Το εργοστάσιο Altona απασχολεί περίπου 300 άτομα.

(1 $ = 1,2922 δολάρια Αυστραλίας)

Αναφορά από τον Nikhil Kurian Nainan στο Μπανγκαλόρ · Επιμέλεια από τον Ramakrishnan M. And Stephen Coates

Από το hydrocarbonprocessing.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου