Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου 2021

Η Sumitomo πωλεί το μερίδιο της στο Eagle Ford και εγκαταλείπει το σχιστολιθικό των ΗΠΑ

 






Η ιαπωνική εμπορική εταιρεία Sumitomo Corp εγκατέλειψε την επιχείρηση σχιστολιθικού πετρελαίου στις Ηνωμένες Πολιτείες, πωλώντας το μερίδιό της σε ένα έργο στο Eagle Ford κατά τη διάρκεια του τριμήνου Οκτωβρίου έως Δεκεμβρίου του 2020, ανακοίνωσε ..

εκπρόσωπος της εταιρείας την Πέμπτη 4/2/2021 σύμφωνα με το reuters.

Η Sumitomo αγόρασε το 2018 το 100% σε ένα πεδίο στο σχηματισμό Eagle Ford του νότιου Τέξας, το οποίο είχε ως στόχο να έχει μέγιστη παραγωγή 3.000 βαρέλια ισοδυνάμου πετρελαίου την ημέρα.

Αγόρασε το μερίδιο παρά τις μεγάλες απώλειες απομείωσης  από προηγούμενα αμερικανικά έργα σχιστολιθικού αερίου και πετρελαϊκά περιουσιακά στοιχεία το 2014-2015, όταν η πτώση των τιμών ανάγκασε τις διεθνείς εταιρείες ενέργειας και τους ιαπωνικούς εμπορικούς οίκους να μειώσουν τα περιουσιακά τους στοιχεία.

Η Sumitomo αποφάσισε να πουλήσει το μερίδιο πέρυσι, το τελευταίο σχιστολιθικό αέριο και το ενεργητικό πετρελαίου της εταιρείας, δήλωσε ο εκπρόσωπος, χωρίς να αναφερθεί στο λόγο ή ποσό της συμφωνίας. Η Sumitomo πούλησε επίσης ολόκληρο το μερίδιό της σε ένα project σχιστολιθικού αερίου Marcellus στις ΗΠΑ για άγνωστο ποσό το 2020.


Από το worldenergynews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου