Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου 2021

Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου 2021: πρόληψη των κινδύνων εμφάνισης καρκίνου στην εργασία

 


Κάθε χρόνο, στις 4 Φεβρουαρίου, η Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου εστιάζει την παγκόσμια προσοχή στον καρκίνο και στην πρόληψη, τη διάγνωση και τη θεραπεία του, αναγνωρίζοντας τη δέσμευση των οργανισμών, των κοινοτήτων και των ατόμων να μειώσουν τον παγκόσμιο αντίκτυπο της νόσου.

Η πανδημία Covid-19 έχει επηρεάσει σημαντικά τους καρκινοπαθείς λόγω αναβολής του προσυμπτωματικού τους ελέγχου καθώς και των καθυστερήσεων και των τροποποιήσεων στις θεραπείες τους. Στο πλαίσιο αυτό, το ευρωπαϊκό σχέδιο για την καταπολέμηση του καρκίνου αποτελεί ευκαιρία για τον μετριασμό των επιπτώσεων της πανδημίας στην..

περίθαλψη και υποστήριξη του καρκίνου, σηματοδοτώντας ένα ακόμη βήμα προς μια ισχυρή Ευρωπαϊκή Ένωση Υγείας και μια ασφαλέστερη, καλύτερα προετοιμασμένη και ανθεκτικότερη ΕΕ.

Ο επαγγελματικός καρκίνος παραμένει ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι στους χώρους εργασίας σε ολόκληρη την Ευρώπη. Σύμφωνα με τον Χάρτη πορείας για τους καρκινογόνους παράγοντες περισσότεροι από τους μισούς θανάτους που συνδέονται με την εργασία στην ΕΕ σχετίζονται με την έκθεση σε καρκινογόνους παράγοντες στον χώρο εργασίας.

Οι εταίροι του χάρτη πορείας παρουσίασαν μια νέα στρατηγική για την περίοδο 2020-2024 στο πλαίσιο του συνεδρίου της γερμανικής Προεδρίας της ΕΕ με θέμα «Σταματήστε τον καρκίνο στον χώρο εργασίας», το οποίο πραγματοποιήθηκε τον Νοέμβριο 2020. Οι στόχοι της στρατηγικής περιλαμβάνουν την παροχή βοήθειας σε επιχειρήσεις και εργαζομένους για την πρόληψη της έκθεσης σε καρκινογόνους παράγοντες κατά την εργασία και την ελαχιστοποίηση των επιπτώσεών τους στο εργατικό δυναμικό.

Ανακαλύψτε τον Χάρτη πορείας για τους καρκινογόνους παράγοντες και τη δράση του EU-OSHA για τον καρκίνο που συνδέεται με την εργασία

Διαβάστε την Έρευνα για την έκθεση των εργαζομένων σε παράγοντες κινδύνου για την εμφάνιση καρκίνου στην Ευρώπη

Learn more about the adoption of Europe’s Beating Cancer Plan

Join #WorldCancerDay  and the #IAmAndIWill campaign


Από το osha.europa.eu

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου