Δευτέρα 4 Ιανουαρίου 2021

GlobalData: Οι παραγωγοί πετροχημικών της Βόρειας Αμερικής ενδέχεται να δουν μακροπρόθεσμο πλεονέκτημα κόστους μειώνοντας το CAPEX

 


Το πλεονέκτημα σχιστολιθικού αερίου των πετρελαϊκών εταιρειών της Βόρειας Αμερικής ενισχύει τις επενδύσεις στην περιοχή, κυρίως στις ΗΠΑ. Ωστόσο, η πτώση των τιμών του πετρελαίου μείωσε αυτό το πλεονέκτημα και είναι πιθανό να επηρεάσει την κερδοφορία. Οι πετροχημικές εταιρείες της Βόρειας Αμερικής που προσπαθούν να ρυθμίσουν αποτελεσματικά τις επενδύσεις, σύμφωνα με τις τάσεις της αγοράς, θα ενισχύσουν...

την ανταγωνιστικότητά τους και θα αξιοποιήσουν περαιτέρω ευκαιρίες ανάπτυξης μακροπρόθεσμα, λέει η GlobalData, μια κορυφαία εταιρεία δεδομένων και ανάλυσης.

Ο John Paul Somavarapu, αναλυτής πετρελαίου και φυσικού αερίου στο GlobalData, σχολιάζει: «Η ξαφνική πτώση των τιμών του αργού πετρελαίου επηρέασε σαφώς τις προγραμματισμένες επενδύσεις από τους παραγωγούς της Βόρειας Αμερικής και τώρα πρέπει να ρυθμίσουν αποτελεσματικά τις επενδύσεις διατηρώντας παράλληλα τα μακροπρόθεσμα κέρδη. Η GlobalData αναμένει από τις εταιρείες να μειώσουν τα λειτουργικά τους έξοδα και τις κεφαλαιουχικές τους δαπάνες και να επικεντρωθούν σε λιγότερο έντονες επενδύσεις κεφαλαίου για να τοποθετηθούν καλά ενώ η αγορά ανακάμπτει. "





Η πανδημία και ο επακόλουθος αντίκτυπος στο κόστος των πρώτων υλών ώθησαν τους μεγάλους πετροχημικούς στη Βόρεια Αμερική να ανακοινώσουν καθυστερήσεις στο έργο. Η πρόοδος των υπό κατασκευή έργων επηρεάστηκε επίσης λόγω των περιορισμών στην κυκλοφορία του συμβασιούχου προσωπικού και των ταξιδιωτικών περιορισμών. Οι προσθήκες πετροχημικής ικανότητας στη Βόρεια Αμερική συγκεντρώνονται σε μεγάλο βαθμό στις ΗΠΑ, αξιοποιώντας χαμηλού κόστους πρώτη ύλη μέσω της άφθονης προσφοράς αιθανίου από σχιστόλιθο. Οι ΗΠΑ έχουν υπό κατασκευή περίπου 27,2 MM μετρικού τόνου πετροχημικής ικανότητας. Ακολουθεί ο Καναδάς, ο οποίος είναι μακρινός δευτερόλεπτος με 3,2 MM μετρ. Tpy.

Ο Somavarapu συνεχίζει: «Η παγκόσμια βιομηχανία πετροχημικών βιώνει μια μετατόπιση παραδείγματος και οι επιλογές πρώτων υλών, τα πρότυπα ζήτησης, οι κυβερνητικές πολιτικές και ούτω καθεξής θα διαδραματίσουν καθοριστικό ρόλο. Η Βόρεια Αμερική, ιδίως οι ΗΠΑ, έχει μεγαλύτερο πλεονέκτημα όταν εξετάζει αυτούς τους παράγοντες μακροπρόθεσμα. "

Η ζήτηση για πολυμερή στη Βόρεια Αμερική το 2020 επηρεάστηκε λόγω της χαμηλότερης ζήτησης σε τελικές αγορές όπως η αυτοκινητοβιομηχανία και οι κατασκευές. Ωστόσο, καθώς η παγκόσμια οικονομία προχωρά προς μια σταδιακή ανάκαμψη, και οι βιομηχανικές και επιχειρηματικές δραστηριότητες αναμένεται να επιστρέψουν στο φυσιολογικό, η ζήτηση για πολυμερή αναμένεται να ενισχυθεί και πιθανότατα θα φτάσει τα επίπεδα πριν από το COVID μεσοπρόθεσμα έως μακροπρόθεσμα.

Ο Somavarapu προσθέτει: «Οι παραγωγοί πρέπει να παραμείνουν ευέλικτοι και να διαχειρίζονται τους βραχυπρόθεσμους περιορισμούς για να αποκομίσουν οφέλη μεσοπρόθεσμα. Οι ΗΠΑ, ως ένας από τους μεγαλύτερους παραγωγούς και προμηθευτές πετροχημικών παγκοσμίως, θα προσβλέπουν στην αξιοποίηση των κατάλληλων ευκαιριών για ανάπτυξη. 


Από το hydrocarbonprocessing.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου