Δευτέρα 4 Ιανουαρίου 2021

Αίγυπτος: Συμφωνίες με Exxon, Chevron και Total και Άλλες Εταιρείες για Έρευνες Υδρογονανθράκων Συνολικής Αξίας 1 Δις Δολ.

 


Εννέα συμφωνίες ερευνών πετρελαίου και φυσικού αερίου υπέγραψε η αιγυπτιακή κυβέρνηση, συνολικής αξίας 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων με τοπικές και διεθνείς εταιρείες, ανάμεσα στις οποίες και οι Exxon Mobil, Chevron και Total

«Η Αίγυπτος έχει ως προτεραιότητα να προσελκύσει νέες διεθνείς επενδύσεις στην εξερεύνηση φυσικού αερίου και πετρελαίου και να συνάψει συμφωνίες..

με μεγάλες εταιρείες», δήλωσε ο υπουργός Πετρελαίου της χώρας Tarek Al Molla.

Η ανάπτυξη πολλών συμφωνιών για το πετρέλαιο έχει συμβάλει πολύ στην ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας της Αιγύπτου ως ελκυστικού προορισμού για επενδύσεις εν μέσω σταθερών οικονομικών συνθηκών και μεταρρυθμίσεων, δήλωσε ο υπουργός.

Οι εννέα συμφωνίες αποτελούν μέρος της προσπάθειας για σύναψη 12 νέων συμφωνιών που έχει τεθεί ως στόχος από τον Μάρτιο του περασμένου έτους, με την ελάχιστη επένδυση να εκτιμάται στα 1,4 δισεκατομμύρια δολάρια για τη γεώτρηση 23 πηγαδιών, με εννέα από αυτά να βρίσκονται στα νερά της Μεσογείου και τρεις στην Ερυθρά Θάλασσα, πρόσθεσε ο Al Molla.

Από το energia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου