Δευτέρα 25 Οκτωβρίου 2021

Galp Energia: Αναβάθμισε τις εκτιμήσεις για τα κέρδη του 2021

 




Η πορτογαλική πετρελαϊκή εταιρεία Galp Energia προχώρησε σε αναβάθμιση των εκτιμήσεων για τα κέρδη του 2021, καθώς οι υψηλότερες τιμές πετρελαίου και τα θετικά περιθώρια διύλισης, ενίσχυσαν την κερδοφορία..

στο γ΄ τρίμηνο.

Η Galp τόνισε πως τα EBITDA το 2021 θα ξεπεράσουν τα 2,3 δισ. ευρώ, σε σχέση με τις προηγούμενες εκτιμήσεις για 2 δισ. ευρώ.

Η εταιρεία αναβάθμισε τις εκτιμήσεις της καθώς οι υψηλότερες τιμές πετρελαίου και τα θετικά περιθώρια διύλισης της επέτρεψαν να εμφανίσει υψηλότερα του αναμενόμενου προσαρμοσμένα καθαρά κέρδη, στα 161 εκατ. ευρώ, σε σχέση με τις καθαρές ζημιές των 23 εκατ. ευρώ πριν από έναν χρόνο.

Οι αναλυτές ανέμεναν καθαρά προσαρμοσμένα κέρδη 144 εκατ. ευρώ.

Τα προσαρμοσμένα EBITDA στο τρίμηνο αυξήθηκαν 51% στα 607 εκατ. ευρώ, οριακά χαμηλότερα από τις εκτιμήσεις για 619 εκατ. ευρώ.

Τα upstream προσαρμοσμένα EBITDA αυξήθηκαν 73% στα 522 εκατ. ευρώ, κυρίως χάρη στις υψηλότερες τιμές πετρελαίου, οι οποίες αντιστάθμισαν τη χαμηλότερη παραγωγή.

Η Galp τόνισε πως οι πωλήσεις διυλισμένων προϊόντων σε άμεσους πελάτες, αυξήθηκαν κατά 15% στα 1,8 εκατ. τόνους.

Η εταιρεία δήλωσε ακόμη πως το διυλισμένο περιθώριο ανέκαμψε στα 4 δολάρια το βαρέλι στο γ΄ τρίμηνο, από το αρνητικό περιθώριο των 0,70 δολαρίων στην αντίστοιχη περίοδο πέρυσι.


Από το capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου