Δευτέρα 25 Οκτωβρίου 2021

Έκρηξη σε παράνομο διυλιστήριο στη Νιγηρία

 




Τουλάχιστον 25 άνθρωποι, συμπεριλαμβανομένων ορισμένων ανηλίκων, σκοτώθηκαν σε έκρηξη και πυρκαγιά σε παράνομο διυλιστήριο πετρελαίου στην πολιτεία Ρίβερ της Νιγηρίας την Παρασκευή, δήλωσε τοπικός ηγέτης και κάτοικος ..

στο Reuters την Κυριακή.

"Τα θύματα είναι πολύ υψηλά... μετράμε 25 πτώματα", δήλωσε στο Reuters ο Ιφεάνι Ομάνο, ηγέτης της κοινότητας, προσθέτοντας: "Δεν είμαστε σίγουροι για την ταυτότητά τους ακόμα", είπε, προσθέτοντας ότι στους νεκρούς περιλαμβάνονται και μερικοί ανήλικοι.

Το Ομάνο και ο κάτοικος της περιοχής Chikwem Godwin δήλωσαν ότι η έκρηξη σημειώθηκε τα ξημερώματα της Παρασκευής, προσθέτοντας ότι άνθρωποι από πολλές κοινότητες σκοτώθηκαν. Εκπρόσωπος της τοπικής αστυνομίας επιβεβαίωσε προηγουμένως το περιστατικό, αλλά δεν αποκάλυψε τον αριθμό των θυμάτων.

Η παράνομη διύλιση είναι συνηθισμένη στην πλούσια σε πετρέλαιο περιοχή Δέλτα της Νιγηρίας, καθώς οι φτωχοί ντόπιοι χρησιμοποιούν αγωγούς για να βγάλουν καύσιμα για να τα πουλήσουν με κέρδος. Η πρακτική, η οποία μπορεί να είναι τόσο βασική όσο το βράσιμο αργού πετρελαίου σε βαρέλια για την εξαγωγή καυσίμου, είναι εξαιρετικά επικίνδυνη.

Η Νιγηρία είναι ο μεγαλύτερος εξαγωγέας πετρελαίου της Αφρικής. Οι αξιωματούχοι εκτιμούν ότι χάνει κατά μέσο όρο 200.000 βαρέλια την ημέρα (bpd) πετρελαίου - περισσότερο από το 10% της παραγωγής της - από εκείνους που αξιοποιούν ή βανδαλίζουν τους αγωγούς. Η κλοπή και οι βανδαλισμοί συμβάλλουν στην τεράστια ρύπανση στην περιοχή.

Από το hydrocarbonprocessing.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου