Σάββατο 2 Οκτωβρίου 2021

Το πετρέλαιο διαμορφώνεται σε υψηλό 3 ετών πριν από τη σύνοδο του ΟΠΕΚ+

 




Το πετρέλαιο διαμορφώθηκε πάνω από τα 78 δολάρια το βαρέλι την Παρασκευή, λίγο νωρίς από το υψηλό των τριών ετών που έφτασε νωρίτερα αυτήν την εβδομάδα, με τις προσδοκίες ότι οι υπουργοί του ΟΠΕΚ θα διατηρήσουν σταθερό ρυθμό στην αύξηση της προσφοράς.

Ο Οργανισμός των Χωρών Εξαγωγών Πετρελαίου και οι σύμμαχοί του, γνωστός ως OPEC+, συνεδριάζει τη Δευτέρα. Ο όμιλος ξετυλίγει αργά τις..

περικοπές ρεκόρ παραγωγής που έγιναν πέρυσι, αν και οι πηγές λένε ότι σκέφτεται να κάνει περισσότερα για να ενισχύσει την παραγωγή. Διαβάστε περισσότερα

Το αργό Brent αυξήθηκε 97 σεντς, ή 1,2%, και διαμορφώθηκε στα 79,28 δολάρια στην τέταρτη εβδομαδιαία άνοδο. Το US West Texas Intermediate (WTI) αυξήθηκε 85 σεντς και διαμορφώθηκε στα 75,88 δολάρια σε μια έκτη εβδομάδα κερδών.

Το Brent σημείωσε άνοδο άνω του 50% φέτος και την Τρίτη έφτασε το υψηλό τριετίας στα 80,75 $.

Ο ΟΠΕΚ+ αντιμετωπίζει πίεση από καταναλωτές όπως οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Ινδία να παράγουν περισσότερα για να μειώσουν τις τιμές καθώς η ζήτηση έχει ανακάμψει ταχύτερα από ό, τι αναμενόταν σε ορισμένα μέρη του κόσμου.

«Αν ο ΟΠΕΚ+ τηρήσει το σενάριο και αποδώσει μόνο την προγραμματισμένη αύξηση 400.000 βαρελιών ημερησίως τον Νοέμβριο, οι αγορές ενέργειας σύντομα θα έχουν τιμές πετρελαίου 90 $», δήλωσε ο Edward Moya, ανώτερος αναλυτής αγοράς στην OANDA, προσθέτοντας ότι οποιαδήποτε αύξηση μικρότερη από 600.000 βαρέλια θα πρέπει να αυξήσει τις τιμές του

Το πετρέλαιο βρίσκει επίσης υποστήριξη καθώς η αύξηση των τιμών του φυσικού αερίου σε παγκόσμιο επίπεδο ωθεί τους παραγωγούς ενέργειας να απομακρυνθούν από το φυσικό αέριο. Οι γεννήτριες στο Πακιστάν, το Μπαγκλαντές και τη Μέση Ανατολή άρχισαν να αλλάζουν καύσιμα. Διαβάστε περισσότερα

"Ο πιο πιθανός λόγος για σταθερές τιμές πετρελαίου είναι ότι οι επενδυτές πιστεύουν ότι το χάσμα προσφοράς-ζήτησης θα διευρυνθεί καθώς επιδεινώνεται η κρίση ενέργειας", δήλωσε ο Naeem Aslam, αναλυτής της Avatrade.

Οι αμερικανικές ενεργειακές εταιρείες αυτή την εβδομάδα πρόσθεσαν εξέδρες πετρελαίου και φυσικού αερίου για τέταρτη συνεχόμενη εβδομάδα, καθώς οι υπεράκτιες μονάδες που επλήγησαν από τη θύελλα επανέλαβαν την υπηρεσία τους στον Κόλπο του Μεξικού.

Οι εγκαταστάσεις αυξήθηκαν κατά 7 σε 528 την εβδομάδα έως την 1η Οκτωβρίου, το υψηλότερο από τον Απρίλιο του 2020, ανέφερε η εταιρεία ενεργειακών υπηρεσιών Baker Hughes Co (BKR.N) στην προσεκτικά παρακολουθούμενη έκθεσή της την Παρασκευή.


Από το reuters.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου