Τετάρτη 22 Σεπτεμβρίου 2021

Η Shell Πούλησε στην ConocoPhillips για 9,5 δισ. δολάρια τα Περιουσιακά Στοιχεία στη Λεκάνη Permian



Ο ενεργειακός κολοσσός Royal Dutch Shell πούλησε περιουσιακά στοιχεία πετρελαίου και φυσικού αερίου στη λεκάνη της Πέρμια, το μεγαλύτερο πετρελαϊκό πεδίο της χώρας, στην ConocoPhillips για 9,5 δισ. δολαρίων μετρητά τη Δευτέρα. Η συμφωνία είναι μια σημαντική κίνηση για τη Shell, η οποία παράγει..

περισσότερα από 175.000 βαρέλια πετρελαίου ημερησίως στη λεκάνη της Πέρμια, καθώς αντιμετωπίζει πίεση να μειώσει την παραγωγή πετρελαίου και φυσικού αερίου και να παράγει περισσότερη καθαρή ενέργεια ως απάντηση στις ανησυχίες των επενδυτών και του κοινού για την αλλαγή του κλίματος.

Για την ConocoPhillips με έδρα το Χιούστον, η ανακοίνωση της Δευτέρας προάγει την επένδυση της εταιρείας στη λεκάνη του Πέρμια. Πέρυσι, η εταιρεία αγόρασε το μεγάλο πετρελαιαγωγό Concho Resources για 9,7 δισεκατομμύρια δολάρια.

Η απόκτηση της γης της Shell καθιστά την ConocoPhillips κορυφαία παραγωγό στην Πέρμια μαζί με τη Chevron, την Exxon Mobil και την Pioneer Natural Resources, οι οποίες αγόρασαν το DoublePoint Energy έναντι 6,4 δισεκατομμυρίων δολαρίων νωρίτερα φέτος. 

Από το energia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου