Πέμπτη 26 Αυγούστου 2021

Η θυγατρική της ExxonMobil θα παράγει ανανεώσιμο ντίζελ

 




Η ExxonMobil ανακοίνωσε ότι η θυγατρική της, η Imperial Oil Ltd. Όταν ολοκληρωθεί η κατασκευή, το διυλιστήριο αναμένεται να παράγει περίπου 20.000 βαρέλια ημερησίως ανανεώσιμου ντίζελ, γεγονός που θα μπορούσε να μειώσει τις εκπομπές στον καναδικό τομέα μεταφορών κατά περίπου 3 εκατομμύρια μετρικούς τόνους ετησίως. Το συγκρότημα θα χρησιμοποιεί..

τοπικά φυτικές πρώτες ύλες και υδρογόνο με δέσμευση και αποθήκευση άνθρακα (CCS) ως μέρος της παραγωγικής διαδικασίας.

Η θυγατρική της ExxonMobil θα παράγει ανανεώσιμο ντίζελ για να βοηθήσει στη μείωση των εκπομπών μεταφορών στον Καναδά. Το έργο θα περιλαμβάνει δέσμευση και αποθήκευση άνθρακα, υδρογόνο για να πληροί τα πρότυπα καυσίμου χαμηλών εκπομπών άνθρακα

Το διυλιστήριο Strathcona θα μπορούσε να παράγει 20.000 βαρέλια ανανεώσιμου ντίζελ την ημέρα το 2024. Το ανανεώσιμο ντίζελ έχει τη δυνατότητα να μειώσει τις ετήσιες εκπομπές CO2 κατά περίπου 3 εκατομμύρια μετρικούς τόνους σε σύγκριση με τα συμβατικά καύσιμα

«Οι προτεινόμενες πολιτικές καυσίμων χαμηλών εκπομπών άνθρακα στον Καναδά ενθαρρύνουν την ανάπτυξη καυσίμων χαμηλότερων εκπομπών που μπορούν να συμβάλουν ουσιαστικά στους δύσκολα απορροφημένους άνθρακες τομείς της οικονομίας, συμπεριλαμβανομένων των μεταφορών», δήλωσε ο Ian Carr, πρόεδρος της ExxonMobil Fuels & Lubricants Company. "Το έργο Strathcona είναι ένα παράδειγμα του πώς οι καλά σχεδιασμένες πολιτικές μας επιτρέπουν να αξιοποιήσουμε τις υπάρχουσες παγκόσμιες εγκαταστάσεις μας για αποδοτικότητα κεφαλαίου, να χρησιμοποιήσουμε την ιδιόκτητη τεχνολογία καταλύτη μας και να φέρουμε την εμπειρία δεκαετιών επεξεργασίας μας για την ανάπτυξη καυσίμων χαμηλών εκπομπών".

Η ανανεώσιμη διαδικασία παραγωγής ντίζελ θα χρησιμοποιεί μπλε υδρογόνο, το οποίο παράγεται από φυσικό αέριο με δέσμευση και αποθήκευση άνθρακα. Η παραγωγή μπλε υδρογόνου έχει αποδειχθεί ότι έχει μειώσει σημαντικά τις εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου σε σύγκριση με το συμβατικά παραγόμενο υδρογόνο. Περίπου 500.000 μετρικοί τόνοι CO2 αναμένεται να συλλαμβάνονται κάθε χρόνο χρησιμοποιώντας CCS. Το μπλε υδρογόνο και τα βιολογικά αποθέματα θα συνδυαστούν με έναν ιδιόκτητο καταλύτη για να παράγουν κορυφαίο καύσιμο ντίζελ χαμηλών εκπομπών άνθρακα.

"Η ExxonMobil Low Carbon Solutions έχει κάνει την ευρεία εμπορευματοποίηση της δέσμευσης και αποθήκευσης άνθρακα στην αρχική μας εστίαση και βλέπουμε αυξημένη δυναμική για έργα που περιλαμβάνουν υδρογόνο και βιοκαύσιμα - περιοχές που είμαστε μοναδικά κατάλληλοι να αντιμετωπίσουμε και να προωθήσουμε σε συνδυασμό με το CCS", δήλωσε. Joe Blommaert, πρόεδρος της ExxonMobil Low Carbon Solutions. «Υποστηρίζουμε σθεναρά μια τιμή για τον άνθρακα σε ολόκληρη την οικονομία, επειδή είναι η πιο αποτελεσματική προσέγγιση για την αλλαγή συμπεριφοράς και την επιτάχυνση των επενδύσεων σε τεχνολογία χαμηλών εκπομπών. Ωστόσο, ο Καναδικός Κανονισμός Καθαρού Καυσίμου θα μπορούσε να αποτελέσει πρότυπο για άλλες χώρες που εξετάζουν τομεακή προσέγγιση. Πολιτικές καύσιμα με ουδέτερη τεχνολογία, κύκλου ζωής με βάση την ένταση του άνθρακα, όπως αυτή που προτείνεται στον Καναδά, μπορούν γρήγορα να φέρουν σε κλίμακα έργα όπως η Strathcona και να μειώσουν γρήγορα τις εκπομπές με χαμηλό κόστος για την κοινωνία ».

Η τελική επενδυτική απόφαση θα βασιστεί σε διάφορους παράγοντες, συμπεριλαμβανομένης της κρατικής υποστήριξης και εγκρίσεων, των συνθηκών της αγοράς και της οικονομικής ανταγωνιστικότητας. Η Imperial θα ηγηθεί του έργου, το οποίο αναμένεται να δημιουργήσει περίπου 600 άμεσες κατασκευαστικές θέσεις. Η παραγωγή ανανεώσιμων ντίζελ αναμένεται να ξεκινήσει το 2024.

Με βάση την ανάλυση των δεδομένων του California Air Resources Board, το ανανεώσιμο πετρέλαιο ντίζελ από διάφορες πρώτες ύλες μπορεί να προσφέρει μειώσεις των εκπομπών αερίων θερμοκηπίου του κύκλου ζωής κατά περίπου 40 % έως 80 % σε σύγκριση με το πετρέλαιο ντίζελ. Ο Οργανισμός Προστασίας του Περιβάλλοντος των Ηνωμένων Πολιτειών εκτιμά ότι η μείωση 3 εκατομμυρίων τόνων αερίων του θερμοκηπίου ισοδυναμεί με τη λήψη περισσότερων από 650.000 επιβατικών οχημάτων εκτός δρόμου για ένα έτος.

Το ανανεώσιμο πετρέλαιο Strathcona είναι μέρος των σχεδίων της ExxonMobil να παράσχει περισσότερα από 40.000 βαρέλια ημερησίως καυσίμων χαμηλών εκπομπών μέχρι το 2025. Στις Ηνωμένες Πολιτείες, η εταιρεία συμφώνησε να αγοράσει έως και 5 εκατομμύρια βαρέλια ανανεώσιμου ντίζελ ετησίως από την Global Clean Energy για την προμήθεια αγορών στην Καλιφόρνια. Χημικά παρόμοιο με το πετρέλαιο ντίζελ, το ανανεώσιμο ντίζελ μπορεί να αναμιχθεί εύκολα για χρήση σε κινητήρες στην αγορά σήμερα.

Τον Μάρτιο, η ExxonMobil δημιούργησε μια επιχείρηση Low Carbon Solutions για να εμπορευματοποιήσει τεχνολογίες χαμηλών εκπομπών, όπως CCS, βιοκαύσιμα και υδρογόνο.

Τον Ιούνιο, η Imperial ανακοίνωσε τη συμμετοχή της ως ιδρυτικό μέλος της Oil Sands Pathways to Net Zero Alliance. Ο στόχος αυτής της μοναδικής συμμαχίας, που συνεργάζεται με την ευρύτερη βιομηχανία πετρελαίου και φυσικού αερίου και τις ομοσπονδιακές κυβερνήσεις και την κυβέρνηση της Αλμπέρτα, είναι να επιτύχει καθαρές μηδενικές εκπομπές αερίων θερμοκηπίου από δραστηριότητες πετρελαϊκής άμμου έως το 2050 για να βοηθήσει τον Καναδά να επιτύχει τους κλιματικούς του στόχους, συμπεριλαμβανομένης της συμφωνίας του Παρισιού. δεσμεύσεις και 2050 καθαρές βλέψεις.

Τα έργα του Διεθνούς Οργανισμού Ενέργειας CCS θα μπορούσαν να μετριάσουν έως και το 15 τοις εκατό των παγκόσμιων εκπομπών έως το 2040, και η Διακυβερνητική Επιτροπή του ΟΗΕ για την Κλιματική Αλλαγή (IPCC) εκτιμά ότι οι παγκόσμιες προσπάθειες απομάκρυνσης άνθρακα θα μπορούσαν να είναι διπλά δαπανηρές χωρίς CCS.


Από το hydrocarbonprocessing.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου