Κυριακή 22 Αυγούστου 2021

Τέξας: Πετρελαϊκοί Κολοσσοί Καίνε Αέριο σε Πυρσούς Ασφαλείας Χωρίς Άδεια

 




Οι παραγωγοί πετρελαίου όπως η Exxon Mobil (XOM.N) και η Royal Dutch Shell (RDSa.L) καίνε αέριο στο μεγαλύτερο πετρελαϊκό πεδίο των Ηνωμένων Πολιτειών χωρίς τις απαιτούμενες άδειες από την Πολιτεία του Τέξας, ανέφερε η περιβαλλοντική ομάδα Earthworks σε έκθεση της την περασμένη Πέμπτη. Το αέριο αποτελεί ένα ανεπιθύμητο υποπροϊόν της..

εξόρυξης πετρελαίου, όταν δεν μπορεί να μεταφερθεί ώστε να διοχετευθεί στους καταναλωτές

Η καύση αερίου στους πυρσούς ασφαλείας στις πετρελαιοπηγές μειώνει, αλλά δεν εξαλείφει, τις εκπομπές μεθανίου ενώ συντείνει στην κλιματική αλλαγή απελευθερώνοντας διοξείδιο του άνθρακα στην ατμόσφαιρα.

Το Τέξας, η Πολιτεία με τη μεγαλύτερη παραγωγή πετρελαίου στις ΗΠΑ, έχει πιο ελαστικούς κανόνες σχετικά με την ανάφλεξη σε σχέση με άλλες Πολιτείες που παράγουν πετρέλαιο και φυσικό αέριο και οι ρυθμιστικές του αρχές έχουν αντιταχθεί στην επιβολή πρόσθετων κανονισμών για τον περιορισμό των εκπομπών.

Η έκθεση της Earthworks συνέκρινε τις έγγραφες άδειες από τις ρυθμιστικές αρχές του Τέξας με τις καύσεις αερίου που παρατηρήθηκαν από πτήσεις εξοπλισμένες με κάμερες απεικόνισης αερίου που πραγματοποιήθηκαν από το Ταμείο Περιβαλλοντικής Άμυνας. Από τις πτήσεις διαπιστώθηκε ότι από τις 227 καύσεις που παρατηρήθηκαν, το 69% με 84% από πιθανόν δεν ήταν αδειδοτημένες. Μεγάλες εταιρείες παραγωγής πετρελαίου όπως η Shell, η Exxon και η Diamondback Energy Inc (FANG.O) ήταν μεταξύ των εταιρειών με πολλά περιστατικά καύσης αερίου χωρίς άδεια, αναφέρει η έκθεση.

Η Shell και η Exxon, οι οποίες δεν εξέτασαν την πλήρη έκθεση πριν από τη δημοσίευση, απέρριψαν τα ευρήματα που ανακοινώθηκαν, ισχυριζόμενες ότι ακολουθούν όλους τους κανονισμούς και εργάζονται για τον τερματισμό της καύσης αερίου στους πυρσούς ασφαλείας. Από την πλευρά της, η Diamondback δεν απάντησε σε αίτημα του Reuters για σχολιασμό.


Από το energia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου