Δευτέρα 28 Ιουνίου 2021

Μια νέα εποχή για την προστασία των εργαζομένων - έναρξη του στρατηγικού πλαισίου OSH της ΕΕ 2021-2027



Στις 28 Ιουνίου, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή εγκαινιάζει επισήμως το φιλόδοξο νέο στρατηγικό της πλαίσιο για την υγεία και την ασφάλεια στην εργασία , με στόχο τη διατήρηση της ασφάλειας και της υγείας των εργαζομένων σε έναν ταχέως μεταβαλλόμενο κόσμο εργασίας.

Η εστίασή της είναι σαφής: πρόβλεψη και διαχείριση αλλαγών , βελτίωση της πρόληψης ατυχημάτων και ασθενειών στο χώρο εργασίας και αύξηση της ετοιμότητας..

για πιθανές μελλοντικές κρίσεις υγείας.

Καθώς το COVID-19, η ψηφιοποίηση και η πράσινη μετάβαση φέρνουν άνευ προηγουμένου αλλαγές στη φύση της εργασίας και πού και πώς το κάνουμε, το νέο πλαίσιο στοχεύει στην κινητοποίηση των θεσμικών οργάνων της ΕΕ, των κρατών μελών, των κοινωνικών εταίρων και άλλων ενδιαφερόμενων μερών γύρω από αυτές τις βασικές προτεραιότητες.

Ο EU-OSHA θα διαδραματίσει ζωτικό ρόλο στην εφαρμογή του πλαισίου διευκολύνοντας τη δράση, τη συνεργασία και την ανταλλαγή μεταξύ του εκτεταμένου δικτύου συνεργατών της και υποστηρίζοντας μια κουλτούρα πρόληψης σε χώρους εργασίας σε ολόκληρη την ΕΕ και πέραν αυτής.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το Στρατηγικό Πλαίσιο 2021-2027, επισκεφθείτε την ειδική ενότητα ιστού

Διαβάστε το δελτίο τύπου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής 

Παρακολουθήστε τον Nicolas Schmit, Ευρωπαίο Επίτροπο για Θέσεις Εργασίας και Κοινωνικών Δικαιωμάτων, στην εκδήλωση έναρξης 

Διαδώστε το μήνυμα! Δείτε το πακέτο οπτικοακουστικών επικοινωνιών 


Από το osha.europa.eu

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου