Τετάρτη 16 Ιουνίου 2021

Τα ιαπωνικά διυλιστήρια βλέπουν την ανοδική τάση των τιμών του πετρελαίου να συνεχίζεται

 



Οι τιμές του πετρελαίου πρόκειται να παραμείνουν σε ανοδική πορεία φέτος, δεδομένης της ισχυρής ανάκαμψης της παγκόσμιας ζήτησης μετά την πτώση που προκαλείται από την πανδημία COVID-19, δήλωσε ο επικεφαλής της Ένωσης Πετρελαίου της Ιαπωνίας (PAJ).

"Η παγκόσμια ζήτηση αργού αναμένεται να ανακάμψει περαιτέρω το δεύτερο εξάμηνο του τρέχοντος έτους, δεδομένης της σύγκλισης της πανδημίας και της αναζωογόνησης της οικονομικής..

δραστηριότητας στις Ηνωμένες Πολιτείες και την Ευρώπη", δήλωσε ο πρόεδρος της PAJ Tsutomu Sugimori σε συνέντευξη Τύπου.

Οι τιμές του αργού στη Μέση Ανατολή στο Ντουμπάι αναμένεται να παραμείνουν στα 70 $ ανά βαρέλι για λίγο, είπε.

Ο κόσμος θα χρειαστεί πολύ περισσότερο πετρέλαιο από τον ΟΠΕΚ + καθώς η παγκόσμια ζήτηση βρίσκεται σε καλό δρόμο για να επιστρέψει στα προ-πανδημικά επίπεδα στα τέλη του επόμενου έτους, δήλωσε ο Διεθνής Οργανισμός Ενέργειας την περασμένη εβδομάδα, λίγες μόλις εβδομάδες μετά το ότι η μακροπρόθεσμη παραγωγή πετρελαίου πρέπει μείωση για μείωση των εκπομπών.

Ο Sugimori, ο οποίος είναι επίσης πρόεδρος του μεγαλύτερου διυλιστηρίου της Ιαπωνίας, Eneos Holdings Inc., δήλωσε ότι η ζήτηση καυσίμων στην Ιαπωνία αναμένεται να αυξηθεί αργότερα φέτος.

"Η ζήτηση βενζίνης στην Ιαπωνία τον Μάιο και τον Ιούνιο ήταν ακόμη περίπου το 90% των επιπέδων προ-πανδημίας το 2019, αλλά αναμένεται περαιτέρω αύξηση καθώς αναμένεται υψηλότερη ροή ανθρώπων με τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο 2020 και πιθανή άρση της κατάστασης έκτακτης ανάγκης το σε ορισμένες περιοχές ", είπε.

Η ζήτηση βενζίνης στην Ιαπωνία τον Μάιο αυξήθηκε κατά 14% από τον ίδιο μήνα ένα χρόνο νωρίτερα, αλλά ήταν ακόμη κάτω 12% από τον Μάιο του 2019, είπε, προσθέτοντας ότι ο αριθμός τον Ιούνιο αναμένεται να μειωθεί 5% από τον προηγούμενο χρόνο και να μειωθεί 9% από Ιούνιος 2019.

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες, που καθυστέρησαν ένα χρόνο λόγω της πανδημίας, πρόκειται να ξεκινήσουν στις 23 Ιουλίου. (Αναφορά από την Yuka Obayashi; Επιμέλεια από τον David Clarke)


Από το hydrocarbonprocessing.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου