Κυριακή 30 Μαΐου 2021

Προστασία της ασφάλειας και της υγείας των τηλεργαζομένων κατά τη διάρκεια της πανδημίας COVID-19

 


Η ξαφνική αύξηση της τηλεργασίας από το σπίτι κατά τη διάρκεια της πανδημίας COVID-19 έθεσε τους εργαζόμενους σε μεγαλύτερο κίνδυνο μυοσκελετικών διαταραχών και προβλημάτων ψυχικής υγείας .

Μια νέα έκθεση εξετάζει αυτούς τους κινδύνους, τα οφέλη και τα προβλήματα που προκύπτουν από την τηλεργασία και τους ισχύοντες κανονισμούς της ΕΕ για την προστασία των εργαζομένων. Απεικονίζεται με παραδείγματα από διάφορους τομείς σε πολλές χώρες καλών πρακτικών τηλεργασίας που υιοθετήθηκαν κατά την πανδημία και υπογραμμίζει..

τη σημασία της εκτίμησης κινδύνου.

Επιπλέον, ένα νέο άρθρο OSHwiki - γεμάτο με πληροφορίες σχετικά με την τηλεργασία και τους συναφείς σωματικούς και ψυχοκοινωνικούς κινδύνους - παρέχει εύκολες οδηγίες για τον τρόπο προστασίας των εργαζομένων.

Διαβάστε την έκθεση  Teleworking κατά τη διάρκεια της πανδημίας COVID-19: κίνδυνοι και στρατηγικές πρόληψης

Δείτε το νέο άρθρο των μυοσκελετικών διαταραχών και της τηλεργασίας OSHwiki 

Συμβουλευτείτε αυτό το άλλο άρθρο του OSHwiki και ακολουθήστε τις πρακτικές συμβουλές μας για να κάνετε την τηλεργασία όσο πιο υγιεινή, ασφαλής και αποτελεσματική γίνεται 

Κατεβάστε τις παρουσιάσεις από το διαδικτυακό μας σεμινάριο για την τηλεργασία σε μια παγκόσμια πανδημία: επισκόπηση των κινδύνων και των πολιτικών πρόληψης στην Ευρώπη 


Από το osha.europa.eu

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου