Τρίτη 9 Φεβρουαρίου 2021

Total: Πτώση 66% στα ετήσια κέρδη λόγω πανδημίας

 




Την ίδια ώρα, η τιμή του μπρεντ φτάνει σε επίπεδα ρεκόρ σε ετήσια βάση - Παρά τη σημαντική πτώση η εταιρεία ξεπέρασε τις προσδοκίες των αναλυτών

Τεράστια πτώση ύψους 66% στα ετήσια κέρδη της ανακοίνωσε σήμερα γαλλική εταιρεία Total, καθώς τον τελευταίο χρόνο σημειώθηκε κατάρρευση των τιμών..

του πετρελαίου λόγω πανδημίας.

Η Total, μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες πετρελαίου και φυσικού αερίου στον κόσμο, ανακοίνωσε ότι τα καθαρά της κέρδη για 2020 ανήλθαν στα 4,06 δισ. δολάρια, ξεπερνώντας τις προσδοκίες που «έβλεπαν» κέρδη ύψους 3,86 δισ. δολαρίων.

Σε σύγκριση με το 2019,τα κέρδη σημείωσαν πτώση ύψους 66%.

Την ίδια ώρα, η τιμή του μπρεντ σημειώνει ράλι φτάνοντας σε επίπεδα ρεκόρ σε ετήσια βάση. Συγκεκριμένα, η αξιά του μπρεντ ξεπέρασε τα 61 δολάρια το βαρέλι χάρη στην αισιοδοξία για την ανάκαμψη της ζήτησης για πετρέλαιο μαζί με την επανεκκίνηση της παγκόσμιας οικονομίας

Σύμφωνα με το δίκτυο CNBC, η Total ανακοίνωσε επίσης καθαρό κέρδος ύψους 1,3 δισ. δολαρίων κατά το τέταρτο τριμήνου του 2020, ξεπερνώντας τις προσδοκίες των αναλυτών για ανέμεναν κέρδη 1,1 δισεκατομμύρια δολάρια.

Σε ετήσια βάση, η μετοχή Total σημείωσε άνοδο κατά περίπου 0,8%, έχοντας υποχωρήσει περισσότερο από 28% πέρυσι.


Από το newmoney.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου