Τρίτη 19 Ιανουαρίου 2021

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΟΕ - ΤΑ ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ ΔΕΝ ΕΚΒΙΑΖΟΝΤΑΙ ΔΕΝ ΥΠΟΚΥΠΤΟΥΝ

 




Ο Λαυρέντης Λαυρεντιάδης συνεχίζοντας τις αθέμιτες πρακτικές του, δηλώνει ότι δεν έχει καμία σχέση με τα Λιπάσματα Καβάλας, στα οποία ως ιδιοκτήτης είχε δημιουργήσει..

πλήθος παρένθετων εταιρειών στην προσπάθεια να “νομιμοποιήσει” τις καταχρηστικές και άνομεςεπιδιώξεις του σε βάρος των εργαζομένων και των πολιτών γενικότερα .

Αξιώνει με αγωγή που κατέθεσε κατά της Ομοσπονδίας Εργατοϋπαλλήλων Χημικής Βιομηχανίας(ΟΕΧΒΕ) και των μελών της Διοίκησής της 2.000.000 ευρώ, θεωρώντας ότι έχει γίνει delete στη μνήμη των εργαζομένων και των πολιτών.

Προφανώς, δεν μπορεί να αποδεχτεί τον αγώνα των συναδέλφων μας στα Λιπάσματα Καβάλας και στην ΟΕΧΒΕ, αγώνας που δόθηκε στους δρόμους αλλά και στα δικαστήρια και απέτρεψε τα σχέδια του για εργασιακές σχέσεις “γαλέρας”.

Ο συγκεκριμένος επιχειρηματίας δεν μπορεί να αποδεχτεί ότι οι πρακτικές που ακολούθησε με στόχο την οικονομική εξόντωση των συναδέλφων μας, την ταπείνωση και τη συντριβή τους - επειδή αντιστέκονταν στα σχέδιά του - δεν είχαν αποτέλεσμα .

Οφείλουμε και στεκόμαστε αρωγοί και συμπαραστάτες με κάθε τρόπο και μέσο στον αγώνα τη ΟΕΧΒΕ και την εργαζομένων στα Λιπάσματα Καβάλας και δεν θα επιτρέψουμε να “βιαστεί” η συνείδηση και η αξιοπρέπεια των εργαζομένων.Θα παλέψουμε μαζί τους, όπως κάναμε και στο παρελθόν, για να μην περάσουν οι παράνομες και καταχρηστικές εργοδοτικές πρακτικές.

Καλούμε για άλλη μια φορά και αυτή την κυβέρνηση και τους ελεγκτικούς μηχανισμούς της πολιτείας να ασχοληθούν ουσιαστικά και να ελέγξουν τις εργασιακές σχέσεις αλλά και το ρόλο του πλήθους των παρένθετων εταιρειών.

“Η AΛΗΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΦΩΣ, ΔΕΝ ΑΠΟΚΡΥΠΤΕΤΑΙ ΚΑΙ ΠΑΝΤΑ ΘΑ ΦΩΤΙΖΕΙ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΤΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ”.


Από το poenergias.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου