Πέμπτη 12 Νοεμβρίου 2020

Shell To Shut Down Louisiana Refinery

 


Η Royal Dutch Shell θα κλείσει το διυλιστήριο της Μονής στη Λουιζιάνα αφού δεν βρει αγοραστή για την εγκατάσταση, αναφέρει το Bloomberg , επικαλούμενη δήλωση της εταιρείας.

Η κίνηση, που πρόκειται να ολοκληρωθεί πριν από το τέλος του μήνα, είναι σύμφωνη με τα σχέδια της Shell για μείωση του αριθμού των διυλιστηρίων που λειτουργεί από 14 σε 6 τα επόμενα..

τέσσερα χρόνια. Τα σχέδια, με τη σειρά τους, αποτελούν μέρος της στρατηγικής της για μετάβαση από τον πυρήνα της επιχείρησης και σε εναλλακτική ενέργεια.

Το supermajor θα «επενδύσει σε ένα βασικό σύνολο μοναδικά ολοκληρωμένων τοποθεσιών παραγωγής που είναι επίσης στρατηγικά τοποθετημένες για τη μετάβαση σε ένα μέλλον χαμηλών εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα», δήλωσε η Shell στη δήλωση. "Ένα βασικό πλεονέκτημα αυτών των βασικών ιστότοπων θα προέλθει επίσης από την περαιτέρω ενοποίηση με τους εμπορικούς κόμβους της Shell και από την παραγωγή περισσότερων χημικών και άλλων προϊόντων που είναι ανθεκτικά στο μέλλον με χαμηλή περιεκτικότητα σε άνθρακα."

Πέρυσι, η Shell πούλησε το διυλιστήριο της Martinez στην PBF Holding Company για 1 δισεκατομμύριο δολάρια, αλλά πέρυσι το πετρέλαιο διαπραγματεύτηκε πολύ υψηλότερα από ό, τι διαπραγματεύεται τώρα και η ζήτηση για πετρέλαιο και προϊόντα πετρελαίου δεν καταστράφηκε από μια πανδημία κοροναϊού που έχει μολύνει περισσότερα από 47 εκατομμύρια άνθρωποι μέχρι τώρα.

Το διυλιστήριο της Convent έχει χωρητικότητα 211.100 βαρέλια πετρελαίου ημερησίως και φαίνεται ότι καμία άλλη εταιρεία με μεταγενέστερες δραστηριότητες δεν ενδιαφέρεται για πρόσθετη ικανότητα διύλισης. Αντιθέτως, όπως επισημαίνει το Bloomberg, τα διυλιστήρια κλείνουν τις εγκαταστάσεις ως απάντηση στη μείωση της ζήτησης. Οι Phillips 66 και Marathon Petroleum έχουν και τα δύο σχέδια κλεισίματος διυλιστηρίου, καθώς και σχέδια μετατροπής άλλων εγκαταστάσεων διύλισης σε χώρους παραγωγής βιοντίζελ.

Η Shell, από την πλευρά της, θέλει να διατηρήσει τα διυλιστήρια που διαθέτουν επίσης πετροχημικές μονάδες, όπως μία στη Λουιζιάνα, μία στο Τέξας, μία στη Γερμανία και τις Κάτω Χώρες, μία στη Σιγκαπούρη και μία στον Καναδά.


Από την Irina Slav για το Oilprice.com


Από το oilprice.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου